USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Аби не допустити закриття шахти №9, Гузь організує зустріч з Гройсманом

12 Вересня 2018 10:47
Для вирішення питання щодо закриття шахти №9 у Нововолинську народний депутат Ігор Гузь ініціює зустріч трудового колективу з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Нагадаємо, шахтарі відмовлялися спускатися у копальню, оскільки не вирішено питання погашення перед ними заборгованості.

З'являлася інформація про те, що в Нововолинську невідомі особи прибули на шахту № 9 та, начебто, намагаються її захопити. Пізніше поліція спростувала це повідомлення.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини нардеп Ігор Гузь розповів, що вчора, 11 вересня, побував на шахті, де зустрівся з трудовим колективом, також були присутні директор шахти та керівник ДП «Волиньвугілля».

Суть проблеми полягає в тому, що існує 505-ий наказ, який переводить шахту №9 фактично під закриття. Конфлікт виник на фоні того, що шахтарі вважають, що наказ треба відмінити, а керівництво ДП «Волиньвугілля» зініціювало відсторонення від посади діючого директора пана Юрківа, який не згідний з позицією щодо закриття шахти. Всі події, що відбувалися протягом кількох останніх днів, стосуються цього питання.

Позавчора туди запросили невідому охоронну фірму з Чернігівської області, працівники якої були схожі на тітушок, що викликало несприйняття і спротив. Під час вчорашньої зустрічі Ігор Гузь попередив , що якщо це продовжуватиметься, від шахтарів можна очікувати інших дій, тобто, відповідальність за те, що хтось вдарить ломом одного з охоронців, лежатиме не на шахтарях, а на тих, хто привіз цих людей.

Народний депутат відзначає, що питання на державному підприємстві треба вирішувати або спокійно в дискусіях, або залучаючи правоохоронні органи у межах чинного законодавства, а не з тітушками.

«Ми домовилися, що я спробую ініціювати зустріч трудового колективу профспілок з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом наступного тижня, для того, щоб переконати уряд скасувати це рішення про 9-ту шахту, тому що вона, як на мене, може працювати надалі. Друге питання – я попередив керівника ДП «Волиньвугілля» Андрія Пилипюка, аби він не застосовував надалі тітушок, не привозив їх і не показував силу. Є інші питання, наприклад, несвоєчасна виплата заробітної плати», - повідомив Ігор Гузь.

Він наголосив, що найважливіше, аби уряд скасував наказ, що передбачає закриття шахти. Якщо ж шахта не працюватиме, надалі буде закрита і шахта «Бужанська», тож говорити про те, що колись зможе запрацювати шахта №10 складно, адже звільнені шахтарі роз’їдуться чи перекваліфікуються.

Зауважимо, 12 вересня шахта №9 «Нововолинська» продовжує протестувати. Гірники прийшли під ДП «Волиньвугілля», настроєні рішуче – палять шини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus