USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Забудовник у Луцьку обіцяє передати 6% площі житла на міськраду

30 Серпня 2017 14:19
Забудовник ділянки на вулиці Рівненській у Луцьку готовий передати 6% площі квартир міській раді для розподілу між учасниками АТО та іншими соціальними категоріями.

Про це йшлося під час 30-ї сесії міськради 30 серпня.

Під час затвердження порядку денного дехто з депутатів пропонував зняти з розгляду проект рішення про надання ТзОВ «ХК «ЄВРОХОЛДІНГ» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирних будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями на вулиці Рівненській, 4.

Так, Микола Федік стверджував, що відбувається «дерибан землі», а ці пів гектара краще віддати учасникам війни, таким чином ефективно використавши ділянку в інтересах громади. Він пропонував зняти з розгляду проект рішення.


Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук повідомив, що з забудовником вже вели перемовини, і він зобов’язався передати 6% квартир міськраді, аби та розподілила квартири. Також забудовник готовий внести пайову участь, передбачену законом.

Депутат Павло Данильчук також наполягав на знятті проекту рішення з порядку денного, стверджуючи, що не можна роздавати вільну землю, якої і так небагато.


Микола Федік зауважив, що обіцянки виділити квартири бійцям – це лише слова, натомість повинен бути підписаний договір чи меморандум, у якому б йшлося про виділення певної кількості квартир учасникам російсько-української війни.

На це депутат Андрій Козюра відповів, що тим колегам, які здіймають зараз куряву, варто почитати земельний кодекс і зробити його своєю настільною Біблією. Там, мовляв, усе написано. На ділянці вже є фундамент на праві власності, тому не можна говорити, що ділянка вільна. Отже, він порадив колегам не робити гучних заяв, а читати земельний кодекс.

Депутат Євгеній Ткачук повідомив, що проект рішення внесла земельна комісія, і на ділянці справді зареєстрований фундамент. З забудовником вже відбулися перемовини і він готовий надати дві квартири на пільгову чергу, гарантійним листом він зобов’язується передати 6% житлової площі міській раді. Оскільки ще не розроблений проект, наразі не визначили, про яку саме площу йдеться.


Павло Данильчук просив, аби питання розглядали, запросивши представника забудовника. З його слів, поки що жоден забудовник не давав такого обсягу площі квартир атовцям.

Євгеній Ткачук відповів йому, що вже був приклад Віктора Чорнухи, який просто під час сесії надав додаткові 100 метрів квадратних пільговикам, та Руслана Ваймана, який виділив квартири у новобудові бійцям АТО.

У підсумку, депутати вирішили не знімати проект рішення з порядку денного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 31 Серпня 2017 00:12
пан ткачук теж обіцяв побудувати дитячий майданчик позаду свого магазина біля Лучеська
123 Показати IP 31 Серпня 2017 12:11
нехай оплатить вартість земельної ділянки, а свої 6% залишить собі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus