USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Житловий квартал на місці ринку в Луцьку. ПЛАН

4 Лютого 2015 14:49
Ринок на вулиці Львівській з часом зникне. В перспективі там виросте житловий квартал. Однак усе це – поки що далекі плани. Та яким цей квартал має бути - є вже схематичне зображення.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 4 лютого.

Члени міськвиконкому затвердили детальний план території житлового кварталу в межах вулиць Львівської, Городецької, Олени Кульчицької та Вільямса. Однак, наразі забудовуватиметься лише невеличка ділянка цього кварталу.

Як пояснив головний архітектор Луцька Леонід Герасимюк, підприємець викупив 2 ділянки, де було індивідуальне житло, і задумав там будувати багатоповерхівку. Наразі, враховуючи особливості ґрунту та вимоги генерального плану, там можна розташувати п’ятиповерховий будинок. Однак для того, щоб розпочати виготовлення проекту, підприємець повинен був представити на розгляд міськвиконкому план усього кварталу, а не лише своїх ділянок, аби всі будинки, які згодом в перспективі можуть там з’явитися, становили один суцільний ансамбль.

Зі слів Леоніда Герасимюка, згідно з цим планом, на місці нині діючого ринку також коли-небудь можуть бути п’ятиповерхівки.

Власне, увесь комплекс розрахований на декілька п’ятиповерхівок, із 420 квартирами та декількома офісами.
Автор детального плану території житлового кварталуАндрош Бідзіля навіть запланував дитячий садочок, щоправда, вбудовано-прибудований і приватного типу, на кшталт діючих дитячих студій, та дитячі майданчики.

Однак, головною темою для обговорення стала парковка. Згідно з чинним законодавством, під час побудови будинків має бути розраховане місце для паркування автомобілів, з розрахунку 0,8 паркувального місця на одну квартиру.

Відтак, після довгих суперечок, якою має бути ця парковка – цокольною, підземною чи надземною, - члени міськвиконкому зобов’язали забудовника при видачі містобудівних облаштувати місця для паркування автівок.

Власне, підприємець-забудовник претендує лише на 2 ділянки. Решта ж землі наразі залишиться в тому вигляді, в якому вона є зараз. А ті лучани, які в цьому районі мають приватну забудову, жодним чином не постраждають від прийняття цього плану території. Адже це не заважає здійснювати реконструкцію свого житла. Однак, якщо ж усе ж з’явиться забудовник, який забажає викупити цю землю і продовжити будівництво кварталу згідно із затвердженим планом, то їхня власність виросте в ціні в рази. А ось ринку в такому разі - не буде.

Однак, поки що зносити ринок на Львівській ніхто не збирається, та й забудовувати його теж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВОНО Показати IP 4 Лютого 2015 16:55
дитячий садочок, щоправда, вбудовано-прибудований і приватного типу, на кшталт діючих дитячих студій, та дитячі майданчики.!!!! ну л*хи розпускайте ждіть і дождетесь... може
рахітектор Показати IP 4 Лютого 2015 19:27
Бідзільові за його плоскі тольово-руберойдові дахи та відсутність сквозних проїздів біля багатоповерхівок треба було ще в дитинстві рученята повикручувати. Та ні, все нейметься старому. Грошенята заробляє, проблеми нащадкам продукуючи. Сиди вдома і не пхайся. Люди, будьте пильні, ці "патріоти Волині" ще гірші за москалів. Закладають міни сповільненої дії:-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus