USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На честь волинського архіпастиря відкрили музей

11 Грудня 2013 12:02
Музей на честь митрополита Луцького і Волинського Якова (Панчука) відкрили у селі Лосятин Тернопільської єпархії. Про це повідомляє офіційний сайт Київського Патріархату Cerkva.info.

Наступного року виповниться 10 літ, як відійшов у вічність попередній керуючий нашою єпархією – митрополит Луцький і Волинський Яків (Панчук), - йдеться у повідомленні.

Готуючись до цієї дати, 6 грудня у селі Лосятин Тернопільської єпархії, де народився владика, на подвір’ї храму, відкрито музей на його честь. Після Літургії архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор очолив панахиду за спокій душі митрополита Якова. А на завершення урочистого відкриття музею було проведено першу екскурсію, показ експонатів, що ілюструють життя і діяльність митрополита архіпастиря.

Довідка. У 1995–2004 роках митрополит Яків керував Волинською єпархією. Раніше, у 1974–1982 роках,після призначення Патріархом Пименом намісником Свято-Успенської Почаївської лаври з піднесенням до сану архімандрита, працював над відродженням занедбаної лаври.

Удостоєний вищих церковних нагород: Орденів Ієрусалимської і Румунської Автокефальних Православних Церков; Ордену святого рівноапостольного князя Володимира Великого II-го ступеня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus