USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Покровителя Луцька вшанували хресною ходою

19 Грудня 2013 12:52
Колона вірян йшла від Свято-Троїцького собору до пам’ятника Святому Миколаю.

Хресна хода відбулася з нагоди православного свята – Дня Святого Миколая Чудотворця сьогодні, 19 грудня.

Хресна хода, яка відбувалася вулицями Лесі Українки та Кривий Вал, завершилася біля пам’ятника святому. Нагадаємо, саме Миколай Чудотворець вважається покровителем міста Луцька, він зображений на гербі обласного центру.

Священнослужителі після короткої служби нагадали лучанам, що життя святого демонструє як треба жити по Євангелії. Люди не повинні забувати про милосердя, завжди допомагати тим, хто найбільше потребує уваги.

Насамкінець віряни помолилися і попросили захисту у святого від бід і міжусобиць, попросили миру і добра в серцях.

Довідка:

Святитель Миколай Чудотворець – відомий лучанам як заступник їхнього міста під час облоги татарським ханом Куремсою у 1257 році. Як свідчить Галицько-Волинський літопис, звернення з молитвою до святого не дало ворогам зламати опір оборонців. Відтоді Миколай Мирлікійський став покровителем Луцька.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
За тверезу віру! Показати IP 19 Грудня 2013 14:11
істинно віруючі люди, яки дійсно вірять в Бога, ніколи не будуть банячити, спиватися, наркоманити, розкладатися і піддаватися дегенеративним цінностям. А ТзОВ "Московський Патріархат" нічого не робить, щоб з дегенеративними цінностями боротися. ТзОВ "Московський Патріархат" провалило всяку духовну роботу серед пастви отож не має ніякої святої дії. Навіть штунди в 100разів ліпші. Не п"ють, не курять, не бл*дують. Спрацжні віряни в штундів є! Ті дійсно вірять, і не скочуються до дегенеративних цінностей.
Олександр Показати IP 19 Грудня 2013 15:10
Любий дописувач під ніком "За тверезу віру!", особисто ви до тверезої віри, як я бачу, маєте дуже мало відношення. Повірте, що в УПЦ МП багато справжніх віруючих, які, як ви пишете, "не п'ють, не курять і не теє саме". І не вам судити, хто провалив роботу, а хто ні. А щодо статті - то у ній взагалі про УПЦ МП не йдеться. Тому до чого цей "любвєобільний" опус??? І хіба вина православних, що з ними асіоціюють усіх тих, кому церква "до лампочки"? Повірте, шо пройде покоління-два, і штундисти у своїй масі стануть такими ж, бо далеко не всі діти йдуть за своїми батьками по духу, а по формі залишаються у їхній вірі. Усіх православних - МП, КП, УАПЦ - зі святом. А дурні - залишаться дурнями...
За тверезу віру! до Олександр Показати IP 20 Грудня 2013 01:14
Цитата: "Повірте, шо пройде покоління-два" - не пройде. Якщо всі в Україні будуть банячити так, як зараз банячать, то українці просто вимруть.
За тверезу віру! до Олександр Показати IP 20 Грудня 2013 01:15
І ще питання - а що ж церква зробила для боротьби з алкоголізмом? Багато знаєте прикладів боротьби?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus