USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

11 грудня: події, факти, дні народження

11 Грудня 2010 09:35
День народження 11 грудня відзначає заступник голови Волинської обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Олександр Курилюк – йому виповнилося 40 років.
«ВН» вітають іменинника зі святом і бажають йому доброго здоров’я та звершення усього задуманого.
Також цього дня виповнюється 60 років народному депутату України Геннадієві Москалю та 46 років заступникові голови Верховної Ради України Миколі Томенку.
Цього дня з’явилися на світ також аргентинський співак і кіноактор, виконавець танго Карлос Гардель, італійський кінопродюсер, чоловік Софі Лорен Карло Понті, французький композитор Гектор Берліоз, німецький мікробіолог, нобелівський лауреат і відкривач знаменитої палички Роберт Кох, марксист Георгій Плеханов, французький письменник, автор серій пригодницьких повістей про Арсена Люпена Моріс Леблан, французькі актори Жан Маре і Жан-Луї Третіньян, російський спортсмен і коментатор Микола Озеров, російський письменник, нобелівський лауреат, автор «Архіпелагу ГУЛАГ» Олександр Солженіцин, радянський режисер-мультиплікатор, автор мультфільмів «Пластилиновая ворона», «Падал прошлогодний снег», заставки до програми «Спокойной ночи, малыши!» Олександр Татарський, російський актор Михайло Свєтін, російський кіноактор Борис Щербаков, російський композитор, автор багатьох популярних пісень Віктор Чайка («Ты не ангел», «Красивая девченка», «Угонщица»), російський рок-музикант, лідер групи «Машина часу» Андрій Макаревич, український футболіст Андрій Гусін.
11 грудня 1769 році в Англії запатентували жалюзі, а того ж дня 1946 року – перший програмувальний комп’ютер. У 1894 в Парижі відкрилася перша у світі автовиставка, у якій брало участь 9 фірм. У 1981 від холоду о 12:27 зупинився знаменитий лондонський Біг Бен.
У 1993-му на аукціоні у Нью-Йорку вітальну телеграму Микити Хрущова, послану 12 квітня 1961 Юрію Гагаріну, продали за 68 500 доларів, що стало світовим рекордом вартості телеграм.
У цей день у 1941 році Німеччина і Італія оголосили війну США, у 1946-му при ООН був організований дитячий фонд ЮНІСЕФ, у 1972-му Юджин Сернан і Харрісон Шміт («Аполлон-17») востаннє у XX столітті вийшли на поверхню Місяця, у 1991-му Україна оголосила про встановлення дипломатичних відносин з колишніми республіками СРСР, а у 1994-му російські війська вступили на територію Чечні – почалася перша Чеченська війна.
11 грудня відзначають Міжнародний день гір, встановлений рішенням 57-ї Генеральної Асамблеї ООН у січні 2003 року, та Міжнародний день танго.
День ангела 11 грудня – у Василя, Григорія, Івана, Степана, Тимофія, Федора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus