USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

16 жовтня: події, факти, дні народження

16 Жовтня 2013 00:01
День народження 16 жовтня відзначають народний депутат України 4-го скликання, колишній голова Волинської облдержадміністрації Володимир Бондар (на фото), головний лікар Волинської обласної лікарні «Хоспіс» Володимир Бачинський.

«ВН» вітають іменинників та бажають здоров’я, довголіття й оптимізму.

Також 16 жовтня – Всесвітній день продовольства та Всесвітній день здорового харчування.

А ще сьогодні - День Шефа або День Боса. Якось, віддаючи шану праці свого начальника, у далекому 1958-му році, одна американська секретарка з міста Чікаго, Патриція Бейз Хароскі запропонувала заснувати нове професійне свято - День Боса (або День Шефа). Ініціатива була почута, і в 1962-му році влада штату Іллінойс затвердила це свято на офіційному рівні. Потім традиція була підхоплена багатьма іншими країнами і розповсюдилася по всьому світу.

Хроніка «ВН»:

Торік «ВН» інформували про те, що прокуратура повернула гуртожиток вартістю 7,7 мільйона гривень територіальній громаді Луцька.

Два роки тому «ВН» розповідали про концерт гурту «ТІК» в Луцьку.

Три роки тому на Волині четверо дорослих і дитина потрапили у димову пастку.

16 жовтня 2009 через низький тиск газу зупинився Гнідавський цукровий завод.

А 2008 поляки вчили волинян ділити Україну.

Народилися:

Цього дня народилися ірландський письменник, есеїст Оскар Уайльд, англійський державний і політичний діяч, лауреат Нобелівської премії миру (Джозеф) Остін Чемберлен, український історик, перекладач, журналіст Сергій Буда, український скульптор Михайло Лисенко, англійська кіноактриса, яка прославилася виконанням ролі міс Марпл у телесеріалах за творами Агати Крісті, Енджела Ленсбері, один із найвідоміших радянських серійних убивць-маніяків Андрій Чикатило, український історик Наталя Яковенко, російський оперний співак Дмитро Хворостовський, російський музикант, композитор і співак, лідер групи «Мумій троль» Ілля Лагутенко.


Сталося:

1813 — Почалася «Битва народів» (тривала до 19 жовтня), в якій брали участь війська Франції, Рейнського союзу, Польщі, Австрії, Пруссії, Росії і Швеції; закінчилася нищівною поразкою армії Наполеона і його першим зреченням від престолу.

1853 — Розпочалася Кримська війна (1853—1856) між Росією та коаліцією Великої Британії, Франції, Туреччини, Сардинського королівства за панування над Східним Середземномор'ям.

1946 — За вироком Нюрнберзького трибуналу в будівлі Нюрнберзької в'язниці страчені нацистські злочинці (Ріббентроп, Кейтель, Кальтенбруннер, Розенберг, Франк, Фрік, Штрейхер, Заукель, Йодль і Зейсс-Інкварт).

1963 — Вперше запущена в космос триступінчата носій ракети «Восток», за допомогою якої на орбіту виводилися багатомісні космічні кораблі «Восток».

1964 — Китай провів перше випробування ядерної зброї.

1968 — Між урядами СРСР і ЧССР був підписаний договір про умови тимчасового перебування радянських військ на території Чехословаччини.

1978 — Іван Павло II (до інтронізації — Кароль Юзеф Войтила) став 264-им Папою римським і першим нєіталійцем на папському престолі з 1523, одним з наймолодших понтифіків в історії і першим папою слов'янського походження.

1987 — У Львові створено Товариство Лева.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus