USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

18 вересня – події, факти, дні народження

18 Вересня 2010 11:12
18 вересня день народження святкують директор департаменту підприємництва Луцької міської ради, депутат Луцькради Олександр Козлюк, а також 1-й секретар Волинської обласної організації Комуністичної партії України Станіслав Пхиденко.
Редакція «ВН» вітає іменинників і бажає їм світлого майбутнього, везіння і достатку.

У 1636 року в США засновано Гарвардський коледж, названий на честь англійського місіонера Джона Гарварда.
1851 року вийшов друком перший номер газети «Нью-Йорк таймз». Видання коштувало 2 центи й називалося тоді «Нью-Йорк дейлі таймз».
1932 року король Хіджазу і Неджду Абдель Азіз ібн Сауд об'єднав два королівства в одну країну, яка тепер називається Саудівська Аравія.
У 1976 році в Китаї відбувся похорон Мао Цзедуна.
У 1918 році колишній керівник Генерального секретаріату УНР Володимир Винниченко обраний головою Українського національного союзу, опозиційного до гетьмана Скоропадського. У 1991 року Постановою президії Верховної Ради України синьо-жовтий прапор затверджений офіційним державним символом.
У 1996 році в Україні запроваджено штрихове кодування товарів.
Іменинниками цього дня є Афанасії, Гліби, Давиди, Єлизавети, Єфими, Захари, Максими, Раїси та Федори.
Серед знаменитостей, які народилися цього дня є англійський критик, лексикограф і поет Семюел Джонсон, радянський живописець, баталіст Михайло Авілов, українська художниця і громадська діячка Алла Горська, португальський та європейський політик, президент Португалії в 1996—2006 роках Жорже Сампайо, футболісти Павло Садирін, Пітер Шилтон, Маріо Жардел, Сол Кемпбелл, українська письменниця та культуролог , дочка поетеси Ліни Костенко Оксана Пахльовська, українска легкоатлетка Олена Говорова та знаменита шведська й американська кіноактриса Грета Гарбо.
День міста 18 вересня цього року відзначають Кіровоград, Вінниця, Херсон, Лубни Полтавської області, Калуш Івано-Франківської області, Прилуки Чернігівської області, Павлоград Дніпропетровської області та Краснодон Луганської області.

Цього року 18 вересня професійне свято в Україні відзначають фармацевти, винахідники та раціоналізатори.
Для євреїв цього року на 18 вересня випадає десятий день єврейського нового року – Йом Кипур або Судний день, єдиний в році, коли Тора наказує людині не займатися нічим, крім аналізу своїх вчинків та помислів.
А у Німеччині в нинішному році саме 18 вересня розпочинається найбільший в світі фестиваль пива – Октоберфест. Він проходить у Мюнхені і триває 16 днів. Фестиваль почали проводити з 1810 року у день весілля кронпринца Людвига І і принцеси Терези Саксонської, на яке запросили всіх жителів міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus