USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

2012 – один з найтепліших в історії

20 Жовтня 2012 11:50
Якби не морозний лютий, цей рік отримав би першість. Так, 2012 став одним із найтепліших за останні роки.

Про це йдеться на ТСН.

2012-й рік увійде в трійку найтепліших років в Україні за весь період метеоспостережень, які ведуться у Києві з 1881 року. Це підтверджує і аномально тепла осінь.
Про це повідомив директор Центральної геофізичної обсерваторії України Олександр Косовець. Експерт розповів, що, не дивлячись на те, що окремо практично жоден місяць цього року не був екстремально жарким, сумарно 2012 рік увійде в число трьох найтепліших років за весь період метеоспостережень.

«Якби не було лютого, який опинився на другому місці по холоду з 1929 року, то цілком можливо, що 2012-й отримав би і першість, а так лютий зіпсував нам всю статистику», - зазначив він.

Крім того, вчений нагадав, що цього року в Києві було найтриваліше літо з 1881 року.
«Власне, я думаю, що воно і щодо більш пізнього часу є найбільш довгим. Нам говорять, що найтепліше було в період Київської Русі, але інструментально це не підтверджено. А за погодою у нас почали спостерігати з 1881 року, але й до цього часу, явно такого тепла не було», - запевнив директор обсерваторії.

Тобто, наголосив він, можна говорити, що минуле літо найтепліше за всю другу половину другого і початок третього тисячоліть. Характеризуючи нинішню теплу осінь, Косовець заявив, що зараз температура також вище норми. За його словами, підсумкова середня температура жовтня перевищить норму, але, швидше за все, не рекордно. Подібні явища, як зазначив учений, повністю відповідають загальною тенденцією глобального потепління. «Раніше, хоча температура і піднімалася, але не так явно, як зараз», - наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus