USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

20 березня: події, факти, дні народження

20 Березня 2011 00:01
День народження 20 березня святкують начальник управління освіти Луцької міськради Олег Гребенюк (на фото) та директор ТзОВ «ФАРМА-КОР ЛТД» Євген Кунах.
Вітаємо іменинників і бажаємо здоров’я, достатку, удачі.
Сьогодні – Всесвітній день землі. Він відзначається щорічно в день весняного рівнодення.
А ще цього дня професійне свято відзначають працівники побутового обслуговування населення і комунального господарства. Вітаємо їх і бажаємо успіхів у роботі та невичерпної енергії.
20 березня народилися римський поет Публій Овідій Назон, гетьман України, меценат, поет Іван Мазепа, норвезький драматург і поет Генрік Ібсен («Ляльковий будинок», «Пер Гюнт», «Гедда Габлер»), американський кінорежисер, сценарист, актор і продюсер Спайк Лі («Малкольм Х», «Дівчина номер 6»), український політик і господарник, голова правління НАК «Нафтогаз України» у 2007-2010 роках Олег Дубина, російська акторка театру й кіно, телефведуча Катерина Стриженова, український політик і підприємець, народний депутат IV-VІ скликань, колишній член НСНУ Олександр Третьяков, український політик, член НСНУ, народний депутат кількох скликань, колишній міністр у справах молоді, сім'ї та спорту Юрій Павленко, іспанський футболіст Фернандо Торрес, американська поп-співачка Леді Гага.
321 – римський імператор Константин Великий постановив святкувати недільний день.
1669 – рада старшин запорозьких козаків визнала протекторат Туреччини над частиною Правобережної України.
1699 – Петро I заснував перший російський орден – Святого апостола Андрія Первозванного.
1792 – Національна асамблея Франції схвалила застосування гільйотини під час страт.
1815 – Наполеон Бонапарт повернувся до Парижа після ув'язнення на острові Ельба; початок правління «ста днів».
1833 – вийшло друком перше повне видання роману у віршах Олександра Пушкіна «Євгеній Онєгін».
1902 – американець Натан Стаблфілд продемонстрував прототип мобільного телефону, перебуваючи зі своїм винаходом на пароплаві, що плив по Потомаку.
1917 – історик Михайло Грушевський обраний головою Центральної Ради.
1933 – поблизу Мюнхена побудовано перший у Німеччині концтабір – Дахау. Його першими в'язнями були німецькі опозиціонери.
1969 – у британському консульстві на Гібралтарі зареєстровано шлюб Джона Леннона та Йоко Оно.
1971 – прем'єрний показ в СРСР фільму Андрія Тарковського «Соляріс».
1992 – на американські кіноекрани вийшов знаменитий фільм Пола Верховена «Основний інстинкт» із Шерон Стоун і Майклом Дугласом у головних ролях.
2003 – початок американської інтервенції в Іраку під приводом наявності в режиму Саддама Хусейна зброї масового знищення (пізніше американці визнали, що ці дані не підтвердилися).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
makar Показати IP 20 Березня 2011 12:41
леді Га-Га-британська співачка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus