USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

20 лютого: події, факти, дні народження

20 Лютого 2011 00:01
День народження 20 лютого відзначають завідувач відділу сільської проблематики та екології газети «Вісник + К» Марія Дубук та дитячий офтальмолог, заслужений лікар України Маргарита Потягайло.
«ВН» вітають їх з цим святом та бажають здоров’я, довголіття і достатку у всьому.
Цього дня 1954 року у селі Бучин Любешівського району на Волині народився письменник, журналіст Григорій Мацерук (на фото). Помер він 2 березня 1981 року. На Волині засновано премію «Журналістська надія» імені Григорія Мацерука, якою нагороджуються молоді журналісти.
20 лютого народилися також український письменник Улас Самчук, український композитор, піаніст, музикознавець Василь Барвінський, військовий і громадський діяч, генерал Армії УНР, віце-президент УНР в екзилі Олександр Удовиченко, творець оздоровчої і духовної системи Порфирій Іванов, американський режисер, сценарист, продюсер Роберт Олтмен, юна партизанка-героїня, Герой Радянського Союзу посмертно Зіна Портнова, український політик, народний депутат України III, IV і V скликань ВР від Соціалістичної партії Іван Бокий, український політичний діяч, народний депутат Юхим Звягільський, американська супермодель і акторка Сінді Кроуфорд, учасниця російського поп-дуету «Тату» Юлія Волкова.
20 лютого відзначають Всесвітній день соціальної справедливості.
1649 – Богдан Хмельницький почав переговори з поляками про визначення кордонів Запорізького війська.
1666 – заснований Монреаль – одне з найбільших канадських міст.
1872 – у США запатентований електричний ліфт.
1940 – вперше на екранах з'явилася знаменита мультиплікаційна пара – Том і Джеррі.
1960 – На сцені рідної школи в Сіетлі відбувся перший виступ майбутнього гітариста-віртуоза Джимі Гендрикса.
1962 – американський космонавт Джон Ґленн тричі облетів Землю зі швидкістю 27 000 км/год в кораблі «Френдшип-7».
1998 – 15-літня американка Тара Ліпінскі виграла змагання серед жінок з фігурного катання на зимовій Олімпіаді в Нагано, ставши наймолодшою переможницею Білих Олімпіад.
1999 – у Москві відбулася прем'єра фільму Микити Михалкова «Сибірський цирульник».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus