USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

20 вересня: події, факти, дні народження

20 Вересня 2010 10:48
20 вересня свій день народження відзначає підприємець, депутат Луцької міської ради Дмитро Москвич.

Окрім того, вчора, 19 вересня день народження святкували депутат Луцькради Тихон Павлюк, а також народний депутат України Володимир Карпук.

Редакція «ВН» вітає іменинників і зичить їм добра, везіння і достатку.

День Ангела 20 вересня у Олександра, Андрія, Григорія, Євгена, Івана, Миколи, Степана.

Цього дня у 1519 році почалося перше навколосвітнє плавання Магеллана, у у 1648 році Богдан Хмельницький розбив польську армію в битві під Пилявцями.

У 1792 році у Франції дозволили розлучення, а у 1917 році канадський парламент надав право голосу матерям, дружинам та сестрам солдатів, які воюють на фронті. У 1919 році газета «Правда» висунула гасло «Пролетар, на коня!», яке згодом трансформувалася в тост, яким завершують застілля.

У 1926 році керівник синдикату американської мафії Аль Капоне дивом уник смерті під час розстрілу його офісу в Цицеро.

З 20 вересня 1928 року правлячим органом в Італії оголошена Рада партії фашистів, а у 1946 року вперше було відкрито Каннський кінофестиваль.

У 1970 році станція «Луна-16» здійснила перше буріння ґрунту на Місяці. 1989 року у відставку відправлений перший секретар ЦК КПУ Володимир Щербицький.

Південна Осетія проголосила своє відділення від Грузії 20 вересня 1990 року, а у 1992 році на референдумі більшість громадян Франції висловилося за вступ країни до Європейського Союзу.

1995 року київське «Динамо» рішенням УЄФА усунуте від єврокубків на три роки. Це сталося після того, як іспанський суддя Лопес Ньєто обвинуватив динамівців у спробі підкупу арбітрів – зокрема, через дарування шуб та пропозицію 30 тисяч доларів за перемогу.

2001 року Олександр Лукашенко знову обійняв посаду президента Білорусі. А в 2008 році відкрився перший в Україні кінотеатр IMAX.

Цього дня народися англійський винахідник термоса Джеймс Девар, російський композитор, автор пісні «День Перемоги» Давид Тухманов, український військовий діяч, головнокомандувач національної оборони Карпатської України Сергій Єфремов, український ботанік, професор Київського університету Дмитро Зеров, російський популяризатор здорового способу життя, телеведучий Геннадій Малахов, музиканти Костянтин Шумайлов та Андрій Державін, італійська актриса Софі Лорен, український промисловець і політик Володимир Бойко, українська веслувальниця на байдарках Інна Осипенко-Радомська та українська тенісистка Ольга Савчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus