USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

20 жовтня: події, факти, дні народження

20 Жовтня 2010 11:07
20 жовтня день народження святкують директор Палацу учнівської молоді міста Луцька Степан Сидорук та завідувач Волинського обласного опікового центру, заслужений лікар України Лідія Шепель.
«ВН» висловлюють щирі вітання та зичать добробуту, значних досягнень у справах, які ви започаткували.
Іменинниками цього дня є Йосиф, Марк, Миколай, Пелагея, Сергій та Юліан.
20 жовтня 1822 року в Англії вийшов перший номер газети The Sunday Times.
1868 року в Києві створено перший в Україні приватний комерційний банк. 1924 року в Харкові відкрито першу в Україні радіостанцію.
У 1945 року у Франції жінкам уперше надано виборче право. У 1953 році в США вперше вийшла друком антиутопія Рея Бредбері «451 градус за Фаренгейтом», а через два роки у Британії вийшла друком книжка Джона Толкієна «Повернення короля» – остання частина трилогії «Володар перснів».
1959 року Степана Бандеру поховали на мюнхенському цвинтарі «Вальдфрідгоф». 1962 року надійшов в експлуатацію радянський реактивний літак Ту-124. У 1970 році в СРСР відбувся перший розіграш «Спортлото».
1973 року королева Великої Британії Єлизавета II відкрила будівлю Сіднейської опери, одну з найкрасивіших будівель у світі. У 1993 році уряд Голландії заборонив продаж марихуани й гашишу іноземним туристам. Місцевих громадян це обмеження не торкнулося.
20 жовтня народилися данський анатом, який відкрив лімфатичну систему людини, Томас Бартолін, англійський архітектор, математик і астроном Крістофер Рен, французький поет Артюр Рембо, американський актор Бела Лугоші (роль Дракули в однойменному фільмі 1931 р.), англійський фізик-експериментатор, який відкрив нейтрон, Джеймс Чедвік, відомий американський журналіст і письменник-сатирик Арт Бухвальд.
Цього дня на світ появився український політик Георгій Крючков, австрійська письменниця Ельфріда Єлінек, італійська співачка Анджела Брамбаті, український радянський легкоатлет, спринтер Валерій Борзов, український журналіст і політик Михайло Дорошенко, американський кіноактор Вігго Мортенсен ( «Володар перснів»), австралійська співачка, модель, акторка Данні Міноуг, американський хіп-хоп і реп-музикант та кіноактор Снуп Догг (на фото), радянський спортсмен-важкоатлет Анатолій Храпатий, футболісти Ієн Раш та Дмитро Аленічев.
У світі цього дня відзначають Міжнародний день авіадиспетчера та Всеукраїнський день боротьби із раком молочної залози.
Також 20 жовтня 2010 року вперше відзначається Всесвітній день статистики, проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН. Святкування проводиться під загальним гаслом «Відзначимо численні досягнення офіційної статистики!».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus