USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

21 березня: події, факти, дні народження

21 Березня 2011 08:43
День народження 21 березня святкують волинський письменник, голова провідної ради обласної Асоціації незалежних волинських письменників імені Павла Чубинського Олексій Добко та начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Луцької міськради Наталія Гальченко (на фото).
«ВН» вітають іменинників та бажають їм доброго здоров’я, злагоди і достатку.
Також вітаємо усіх працівників театру ляльок та його шанувальників із Міжнародним днем лялькаря.
21 березня – Всесвітній день поезії. Його відзначати 1999 року вирішила 30-а сесія генеральної конференції ЮНЕСКО.
Також сьогодні – Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації. У цей день в 1960 році поліція відкрила вогонь і вбила 69 людей в ході мирної демонстрації протесту проти законів апартеїду, яка проходила в Шарпевілі, Південна Африка.
Цього дня у світі проходять заходи до Міжнародного дня людини із синдромом Дауна.
Двадцять перший день третього місяця пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми. Вперше цей День став щорічно відзначатися з 2006 року і був заснований на VI міжнародному симпозіумі по синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка, за ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій Даун-синдром.
Крім того, європейська спільнота відзначає Міжнародний день сну.
Цього дня народилися російський композитор Модест Мусоргський, український військовий діяч часів Національної революції Яків Гандзюк, радянський партійний та державний діяч, один із керівників штурму Зимового палацу Володимир Антонов-Овсієнко, український художник-аквареліст, майстер пейзажу і портрета, педагог Олексій Шовкуненко, російський і український актор, співак, автор музики тексти багатьох пісень Олександр Вертинський («Только раз бывают в жизни встречи», «Лиловый негр»), радянський співак, актор, керівник джазового оркестру Леонід Утьосов, естонський оперний і естрадний співак Георг Отс, англійський театральний режиссер Пітер Брук, український письменник багаторічний голова Спілки письменників України Юрій Мушкетик («Гайдамаки», «Крапля крові»), українська письменниця, журналістка, головний редактор дитячого журналу «Соняшник» Леся Воронина, український політик, народний депутат IV-VI скликань Павло Жебрівський, український футболіст Олег Венглинський, бразильський футболіст Роналдіньйо.
630 – візантійський імператор Геракліус відбиває в персів хрест Ісуса Христа і повертає його в Єрусалим.
1927 – у Києві виходить перше число української «Літературної газети».
1937 – постанова РНК СРСР «Про вчені ступені і звання». Впроваджено ступені кандидата й доктора наук, звання асистента, доцента, професора.
1946 – у Нью-Йорку відкрита тимчасова штаб-квартира ООН.
1962 – першою живою істотою, що катапультувалася на надзвуковій швидкості (майже 1400 км/год), став бурий ведмідь у США; звір благополучно приземлився.
1986 – почалася двотижнева поїздка радянської школярки Каті Личової по США з «місією миру».
1994 – уперше лауреатом «Оскара» став Стівен Спілберг, який отримав призи за кращий фільм («Список Шиндлера») і як кращий режиссер.
1999 – після 478-годинної подорожі Бертран Пікар і Брайан Джонс стали першими людьми, що облетіли Землю на повітряній кулі.
2005 – американець Джефф Уейз розстріляв учнів школи в місті Ред Лейк (Міннесота): 9 убитих, 15 поранених, нападник і собі вкоротив віку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 21 Березня 2011 08:58
Мені подобається Наталочка. Розумна і скромна дівчина. Такій можна запропонувати руку і серце, якби вона цього захотіла. Вітаю, Наталочко, з Днем народження! Щастя тобі безмежного, кохання вічного, здоровя міцного. Дай Боже, щоб не вяла твоя краса, щоб на тебе завжди оглядались чоловіки. В цей день міцно тебе обнімаю і цілую! Ти придаєш мені наснаги до життя - побачу тебе, і зовсім легко жити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus