USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

21 грудня: події, факти, дні народження

21 Грудня 2010 00:01
День народження 21 грудня відзначають двоє головних редакторів: Юрій Конкевич (на фото), під керівництвом якого виходить часопис «Сім’я і дім», та Юрій Ричук – головний редактор інтернет-видання «Волинські новини».

Юрію Конкевичу виповнилося 35 років, Юрію Ричуку – 31.

Колектив «ВН» щиро вітає колег-іменинників та шле їм найщиріші побажання здоров’я, довголіття й удачі.

У цей день також народилися англійський церковний діяч Томас Беккет, український політичний, громадський церковний і освітній діяч, архімандрит Києво-Печерського монастиря, митрополит Петро Могила, український православний святий Паїсій Величковський, радянський політичний діяч грузинського походження, диктатор, творець культу своєї особи й тоталітарного режиму Йосип Сталін (Джугашвілі), радянський воєначальник, маршал Радянського Союзу, маршал Польщі, двічі Герой Радянського Союзу Костянтин Рокоссовський, німецький письменник, лауреат Нобелівської премії Генріх Бьоль, російська акторка, народна артистка РРФСР, лауреатка Державної премії Росії Ольга Аросєва («Кабачок «13 стільців», «Неймовірні пригоди італійців у Росії», «Старики-розбійники»), українська майстриня декоративного мистецтва , лауреат Державної премії УРСР імені Шевченка Ганна Верес, американський телевізійний журналіст, відомий організацією і веденням телемостів з СРСР у часи перебудови Філ Донах'ю.
Також 21 грудня з’явилися на світ американська кіноакторка, модель, письменниця, продюсер Джейн Фонда («Повернення додому», «Якщо свекруха – монстр»), радянський кінорежисер Леонід Квініхідзе («Солом'яний капелюшок», «Небесні ластівки», «31 червня», «Мері Поппінс, до побачення!»), український підприємець, політичний діяч, народний депутат України IV та V-VI скликань Віктор Тополов, американський музикант, учасник групи The Beach Boys Карл Уїлсон, канадський кіноактор Кіфер Сазерленд («Залишся зі мною», «Пропащі хлопці», «Темне місто»), грузинський політичний і державний діяч, президент Грузії з 2004 року Михайло Саакашвілі, російська телеведуча, кіноакторка Анфіса Чехова (еротичне шоу «Секс з Анфісою Чеховою» на каналі ТНТ), українська спортсменка, триразова чемпіонка світу з міжнародних шашок, дворазова чемпіонка Європи Дарія Ткаченко.

Цього дня 1237 року татарські війська хана Батия взяли приступом і спалили Рязань

У 1610 році під Калугою убитий претендент на російський престол - самозванець Лжедмитрій II. Його зарубав шаблею князь Урусов – друг касімовського хана Ураза-Магомета, якого Лжедмитрій наказав утопити

У 1846 році шотландський хірург Роберт Лістон провів першу в Європі хірургічну операцію під анестезією – ампутацію стегна пацієнтові Джеймсу Черчіллю під ефірним наркозом

У 1867 році імператор Франц Йосиф затвердив австро-угорську угоду і конституцію Австрії. А у 1891 році у Спрінгфілдському коледжі (штат Массачусетс) 18 студентів провели першу баскетбольну гру.

У 1898 році П'єр і Марі Кюрі відкрили радій . А у 1899 році у Росії вийшов перший номер журналу «Огоньок»

У 1913 році цього дня у нью-йоркській газеті опублікований перший в історії кросворд, який склав Артур Уїнн.

21 грудня 1958 року Шарль де Голль обраний президентом Франції. А у 1968 році США здійснили успішний запуск космічного корабля «Аполлон-8» - перший пілотований політ навколо Місяця

У 1988 році дослідний зразок найбільшого діючого літака у світі Ан-225 «Мрія» (Україна) здійснив перший політ

А у 1989 році румунський диктатор Ніколає Чаушеску виголосив свою останню промову перед стратою

21 грудня 1991 року підписана Алма-Атинська декларація про створення СНД (главами Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Росії, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, України)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ХЛ Показати IP 21 Грудня 2010 00:29
А шо це ви "Волинь" ігноруєте? 21 грудня ще й у Сергія Наумука з "Волині" д.н.!!!
Зайчик Показати IP 21 Грудня 2010 08:28
Юрій Сергійович, від усієї душі прийми найкращі побажання! Море тобі добра, сонячного неба, козацького здовов"я, вірних друзів, лебединого кохання, кар"єрних здобутків... і УСЬОГО-УСЬОГО НАЙКРАЩОГО!!! Бо ти справді на це заслуговуєш!!! ;)))
Вовк Показати IP 21 Грудня 2010 08:55
Приєднуюсь до побажань! Особливо до ЗДОВОВ"Я!
Журналіст Показати IP 21 Грудня 2010 09:44
Сьогодні справді велика подія: народився журналіст Юрій Ричук. Це можна порівняти лише з доповіддю Микити Хрущова на 20-му зїзді КПРС або з Фултонською промовою Черчілля. Бажаю йому - сміливому журналістові, і надалі піддавати сумніву усі дії влади, бо для того існує журналістика. Монотонно втокмачувати їй, що наші громадяни, в тому числі й журналісти, утримують владу на свої відрахування і принцип "влада для людей" ніколи не піддавався сумніву, а не влада спущена Богом з неба (біла і пухнаста), щоб керувати нами. Щастя, здоровя, натхнення! Життя журналіста, як і усіх смертних, теж тримається на трьох китах. Хтось вже подумав, що на рибалці, полюванні і жінках... Ні! Це -похідне. На безкінечній допитливлості, допитливості і ще раз допитливості. Без цього журналіста не буває!
О.І. Показати IP 21 Грудня 2010 09:48
Юра, здоров’я, творчих успіхів,кар’єрного росту, бо Ви, як писали попередні коментатори, дійсно на це заслуговуєте!
Юрій Ричук Показати IP 21 Грудня 2010 23:12
Усім велике спасибі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus