USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

21 вересня: події, факти, дні народження

21 Вересня 2010 09:44
21 вересня цього року християни святкують Різдво Пресвятої Богородиці.

Цього дня у 1451 році євреям Голландії наказано носити на одязі розпізнавальні знаки. 1792 року у Франції було відкрито Національний конвент, ухвалено декрет про скасування королівської влади. 1925 року керівництво нацистської партії НСДАП видало циркуляр з приводу створення СС.

1937 року вийшов роман Джона Толкієна «Хоббіт, або Туди й назад».

1949 року в Пекіні стартувала перша сесія Народної політичної консультативної ради, яка закінчилася проголошенням Китайської Народної Республіки.

1991 року на референдумі у Вірменії 99% виборців проголосували за державну незалежність республіки. 1993 року президент Росії Борис Єльцин оприлюднив указ № 1400 «Про поетапну конституційну реформу в Російській Федерації», у якому було заявлено про розпуск Верховної Ради РФ та ліквідацію системи Рад, а також про скликання Державної думи.

У 2000 році суд Белграда ухвалив засудити президента США Білла Клінтона та інших глав держав-членів НАТО, винних у бомбардуваннях Югославії, до 20 років ув'язнення.

21 вересня 1920 року Раднарком України запровадив обов'язкове вивчення української мови у школах, а 1940 року було відкрито Львівський театр опери і балету. 1943 року радянські війська Центрального фронту звільнили Чернігів і вийшли до Дніпра.

21 вересня – день народження американського мультиплікатора, продюсера Чака Джонса - творця Тома і Джеррі, Багза Банні, Даффі Дака, «Книги джунглів». Сьогодні також народилися визначний англійський письменник-фантаст Герберт Уеллс, радянський футбольний тренер Борис Аркадьєв, російська акторка, дружина Антона Чехова Ольга Кніппер-Чехова, російський радянський кіноактор та співак Марк Бернес, радянський актор театру й кіно Зиновій Гердт, мер Москви Юрій Лужков, американський кінопродюсер Джеррі Брукгаймер, український поет Леонід Кисельов, радянська і російська акторка театру й кіно Ольга Остроумова, американський письменник, «король жахів» Стівен Кінг, американський кіноактор Білл Мюррей, український політик Юрій Кармазін, американський кінорежисер Ітан Коен, російський актор театру й кіно Віктор Вержбицький, французький прозаїк, публіцист, літературний критик Фредерік Бегбедер - автор культової книги "99 франків", український політик Іван Різак та український бізнесмен, олігарх Рінат Ахметов.

День міста цього дня відзначають у Чернігові та Дрогобичі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
фан клуб Показати IP 21 Вересня 2010 14:52
А чого це Ріната Ахмєтова в кінець списку занесли?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus