USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

22 серпня: події, факти, дні народження

22 Серпня 2011 00:01
День народження 22 серпня відзначають перший заступник голови ДПА у Волинській області, депутат Волинської обласної ради Андрій Тимейчук, депутат Луцької міської ради Аскольд Пекарський (на фото).
«ВН» вітають їх зі святом та бажають здоров’я, достатку, успіхів у роботі.
Цього дня народилися радянський футболіст Олександр Старостін, китайський політичний і державний діяч, фактичний керівник КНР з 1976 до середини 1990-х років Ден Сяопін, американський письменник-фантаст Рей Бредбері, український легкоатлет Валерій Підлужний, український політик, народний депутат V-VI скликань від Партії регіонів Олександр Єфремов, український журналіст, президент агентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко, українська акторка театру й кіно Ольга Сумська, російський актор театру і кіно Марат Башаров, українська тенісистка Олена Tатаркова.
1865 – американець Вільям Шепперд одержав патент на рідке мило.
1909 – у Реймсі почалося перше в світі авіашоу (з 22 по 29 серпня).
1932 – компанія Бі-Бі-Сі почала експериментальне телемовлення.
1943 – в СРСР заснована система суворовських училищ.
1943 – Максима Литвинова на посту посла СРСР у США змінив Андрій Громико.
1989 – Литва проголосила незаконною її анексію Радянським Союзом.
1988 – президія Верховної Ради СРСР припинила повторне присвоєння звань Героя Радянського Союзу і Героя соціалістичної праці.
1990 – почала мовлення незалежна радіостанція «Ехо Москви».
1991 – поразка ГКЧП. Президент СРСР Михайло Горбачов повертається з Фороса до Москви разом із Руцьким та Силаєвим на літаку Ту-134. Члени ГКЧП заарештовані (глава МВС СРСР Борис Пуго, не чекаючи арешту, застрелився; так само вчинила його дружина Валентина, котра помре через три дні). На мітингу президент РРФСР Борис Єльцин оголосив, що ухвалено рішення зробити біло-синьо-червоний новим державним прапором Росії.
2002 – острів Норфолк, розташований у Тихому океані на північний схід від Австралії, оголосив себе зоною, вільною від мобільних телефонів. На острові відтоді діє заборона на користування побілками.
2005 – Марія Шарапова стала першою російською тенісистки, яка посіла перший рядок світового рейтингу WTA, змінивши на вершині американку Ліндсей Девенпорт.
2006 – авіакатастрофа російського літака Ту-154 компанії «Пулковські авіалінії» (рейс Анапа – Санкт-Петербург) під Дзержинськом у Донецькій області. Загинули всі 170 осіб, що перебували на борту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus