USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

24 березня: події, факти, дні народження

24 Березня 2011 09:41
День народження 24 березня відзначають депутат Волинської обласної ради Олександр Кирильчук та прес-секретар ПФ «Скорпіон-сервіс» Людмила Яворська (на фото).
«ВН» вітають їх зі святом і бажають здоров’я, миру й достатку.
Цього дня народилися англійський поет Вільям Морріс, американський лікар Джон Рок (у 1944 році створив протизаплідні пігулки), радянський фізик, академік, засновник наукової школи фізичної оптики в СРСР Сергій Вавилов, австро-американський психолог і психотерапевт, засновник тілесноорієнтованої психотерапії й теорії сексуальної гігієни Вільгельм Райх, український радянський співак Іван Козловський, радянська співачка й акторка, народна артистка СРСР Клавдія Шульженко, американський аніматор, творець мультсеріалу «Том і Джеррі» Джозеф Барбера, радянський шахіст, чемпіон світу з шахів Василь Смислов, російський естрадний співак і композитор, уродженець України Олександр Сєров, український композитор і виконавець, лідер ВІА «Ватра» Ігор Білозір (автор пісень «Пшеничне перевесло», «Світлиця», «Весільний марш»), російський поп-співак Олександр Буйнов («Падают листья»), український футболіст Вадим Тищенко, бізнесмен, колишній губернатор Львівщини Микола Кміть, американська кіноакторка Лара Флінн Бойл («Твін Пікс»), українська естрадна співачка й композиторка Гайтана Ессамі.
Сьогодні – Всесвітній день боротьби з туберкульозом, який відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я. Саме 24 березня 1882 року німецький мікробіолог Роберт Кох заявив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу. У 1993 році ВООЗ оголосила 24 березня Всесвітнім днем боротьби з туберкульозом.
Також цей день вважають професійним святом лікарів-фтизіатрів.
1794 – у Польщі почалося повстання Костюшка.
1802 – англійський винахідник Ричард Тревітік отримав перший патент на паровоз.
1919 – київський авіаконструктор Ігор Сікорський, який після революції залишив Росію, не знайшов собі застосування у Франції й вирушив пароплавом до Америки.
1919 – зареєстровано шлюб Йосипа Джугашвілі (Сталіна) й Надії Аллілуєвої.
1949 – уперше під час церемонії вручення «Оскарів» кращим було названо неамериканський фільм – англійську екранізацію «Гамлета» з Лоуренсом Олів’є в головній ролі.
1972 – відбулася прем’єра славнозвісного фільму «Хрещений батько» Френсіса Форда Копполи.
1992 – главою Національного банку України призначений Вадим Гетьман.
1999 – початок воєнних дій НАТО в Югославії – літаки союзників бомбардують сербські цілі.
2005 – у Киргизстані – «тюльпанова» революція: внаслідок народних заворушень у Бішкеку повалено президента Аскара Акаєва. На його місце прийшов колишній прем’єр-міністр Курманбек Бакієв.

2005 – 11-й чемпіон світу з шахів американець Боббі Фішер звільнений японською імміграційною владою. Гросмейстердев'ять місяців провів у в'язниці, тому що в нього був прострочений американський паспорт, а США вимагали видачі Фішера як порушника санкцій проти Югославії. Після звільнення Фішер вилетів в Ісландію, яка надала йому громадянство.
2006 – у столиці Білорусі знищено наметове містечко опозиції, встановлене на центральній площі Мінська. Затримано понад 500 молодіжних активістів, котрі протестували проти недемократичного характеру президентських виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Семен Показати IP 24 Березня 2011 10:07
уродженець України Олександр Сєров, - следовало бы вспомнить, что Сєров был солистом Волынской филармонии наряду из Зинкевичем, но Зинкевич Сєрова выжил. Кто от етого выиграл - Серов или Зинкевич, судите сами.
Місцевий Показати IP 24 Березня 2011 15:41
Москалю Семену. Сєров - руська людина. Ніхто йому на Волині не заважав і ніхто його не знав. Очевидно тому, що не всі люди, як Рузвельт, відомі з пелюшок. Авторитет до людини не приходить в колиску - два фізики-лауреати Нобелівської премії були в молодості звільнені з роботи з причини професійної непридатності. Тому й Сєров з десятирубольовою купюрою в кишені поїхав з Луцька. Мужня людина! А Зінкевич йому зовсім не заважав. Виграли обидва: Сєров став відомим естрадним співаком СРСР а згодом - РФ, а Зінкевич прославив Україну українськими піснями. Якщо поставити на терези талант першого і другого, то навіть затяті українофоби (крім жидомасона Табачника), які ще при здоровому глузді, віддадуть перевагу Зінкевичу. Кожен знайшов свою нішу і як міг, віддячив своїй Батьківщині. Зінкевич став Героєм України - і не таким, як бандит Литвин і сотні йому схожих, а, напрочуд, справжнім героєм, бо належить до тих, хто протидіяв зникненню української пісні, як і, в цілому, мови. Руськомовний коментатор часто виступає з набридливими нісенітницями, далекими від дійсності. Очевидно тому, що тоді, коли Сєров виїжджав з Луцька, його ще не було на цьому світі і його батько ще вагався: одягнути презерватив чи зачати дитину. На нещастя, як завжди це буває, вийшло друге. Бувають в житті помилки, які виправити неможливо. Щодо інтелекту цього постійного дописувача, то за 20 років існування Інтернету зявилась величезна армія неосвічених людей, здатна розводити в мережі лише плітки і слухи в коментарях. Ось такі реалії. Хотілось би, щоб тут писалось про розумніші і більш достовірніші речі.
Семен до Місцевий Показати IP 25 Березня 2011 13:33
Зинкевич, услышав как поет Серов,решил убрать конкурента. Подставил Серова, незконно добыв ключ от кабинета, где хранилась апаратура,(напоил охранника) и перенёс ёё в другой кабинет. Затем организовал ревизию. Так как Зинкевыч бил и партийный, его слово что-то значило, а Серову - или плати, или увольняйся, и все замнём.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus