USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

24 вересня – річниця «яєчного замаху». Події, факти, дні народження. ВІДЕО

24 Вересня 2010 10:41
24 вересня день народження святкує журналіст Наталка Шепель. З днем народження її вітають журналісти газети «Сім`я і дім»: «Французький письменник Алле Альфонс якось сказав: «Бувають хвилини, коли відсутність людожерів відчувається вкрай болісно». Цей француз, до слова був ще й журналістом і, підозрюємо, що про людожерів згадав невипадково... Бажаємо, щоб у твоєму житті було якомога менше хвилин, коли б ти згадувала про людожерів:) :) Любимо і обіймаємо. СіДівці»
Також 24 вересня день народження святкує редактор відділу новин тижневика «Луцький замок» Ольга Харів.

Редакція «ВН» поздоровляє Олю й Наталю та бажає їм творчого комфорту, матеріального благополуччя й усіх життєвих гараздів!
* * *

24 вересня народилися англійський письменник Хорас Уолпол, російський державний діяч, фельдмаршал, граф, фаворит імператриці Катерини II Григорій Потьомкін, німецький конструктор стрілецької зброї Гуго Шмайссер, американський письменник Френсіс Скотт Фіцджеральд, американський астронавт Джон Янг, радянський і російський актор театру й кіно Ігор Ясулович, англійська громадська діячка, фотограф, музикант Лінда Маккартні, український політик і державний діяч Юрій Богуцький, радянський і російський актор театру й кіно Олександр Баширов, футболісти Марко Тарделлі, Йон Арне Ріїсе та Костянтин Кравченко.

Іменинниками цього дня є Герман, Дмитро, Євдокія, Ія, Карп, Лев, Микола, Петро, Роман та Сергій.

Цього дня У США 1789 року було засновано інститут генерального прокурора й поштовий департамент. У 1852 році француз Анрі Жиффар здійснив перший політ на дирижаблі з паровим двигуном.
1893 року у Петербурзі на іподромі на Семенівському плацу відбулася одна з перших у Росії ігор у «ножний м'яч» — футбол.

1932 року в Індії касті недоторканних надано право участі у виборах. 1942 року під Сталінградом радянська льотчиця Ольга Ямщикова стала першою у світі жінкою-пілотом, яка збила ворожий літак.

У 1948 році у Японії створено автомобілебудівну компанію «Хонда мотор», а 1953 року в Голлівуді відбулася прем'єра першого панорамного фільму.

У 1957 році президент США Дуайт Ейзенхауер послав у Літл-Рок тисячу десантників, аби вони охороняли від расистів дев'ятьох чорношкірих школярів, котрі пішли в загальну школу.

1957 року в Барселоні відкрито «Камп Ноу» - найбільший стадіон у Європі.

1989 року Папа Римський Іван Павло II оголосив, що Галілей мав рацію, публічно приніс вибачення вченому і повернув йому «право бути законним сином церкви».

У 1998 році у Ліоні вперше проведена операція з трансплантації руки людині. 1999 року на Бейкер-стріт у Лондоні відкрили пам'ятник Шерлоку Холмсу.

24 вересня 2004 року під час візиту в Івано-Франківськ кандидата в президенти Віктора Януковича на нього скоєно «яєчний замах». Студент Дмитро Романюк кинув у лідера Партії регіонів «важкий тупий предмет». Янукович від яйця показово втратив свідомість (на відео).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наталка Шепель Показати IP 24 Вересня 2010 13:12
Друзі! Дякую!!! Щиро, тепло і ясно на душі, трепетно в серці! Якби ви тільки знали, наскільки легше трамбувати стежку (життєву), коли є поряд хороші люди. Наскільки це додає драйву, гуморних ноток, потреби не все сприймати серйозно і - аж надто близько до серця. Все минає - а хороші люди лишаються у твоєму житті. Дасть Бог - вони будуть якнайдовше! ДЯКУЮ ЩИРО (ВСІМ, ХТО ДО ЦЬОГО ПРИЧЕТНИЙ), ЗА ТЕ, ЩО ВИ Є!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus