USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

31 липня: події, факти, дні народження

31 Липня 2011 00:01
Сьогодні професійне свято відзначають працівники торгівлі.
«ВН» вітають їх та бажають здоров’я, успіхів у роботі та достатку.
Цього дня народилися французький кіноактор-комік, режисер і продюсер Луї Де Фюнес («Фантомас», «Жандарм із Сан-Тропе», «Велика прогулянка»), радянський і російський артист цирку Олег Попов (на фото), російський радянський актор театру й кіно Юрій Бєлов («Карнавальна ніч», «Весна на Зарічній вулиці», «Гусарська балада»), російська й радянська естрадна співачка польського походження Едіта П'єха, американська кіноактриса, дочка Чарлі Чапліна Джеральдіна Чаплін («Доктор Живаго», «Одіссея»), український артист, акордеоніст, бізнесмен, політик Ян Табачник, український футболіст Микола Федоренко, англійська письменниця, авторка серії казок про Гаррі Поттера, одна з найбагатших представниць шоу-бізнесу Джоан Роулінг, українська співачка, поетеса Ірина Шинкарук.
1914 – у Росії почато загальну мобілізацію у зв'язку з нападом Австро-Угорщини на Сербію.
1919 – армія УНР та Українська Галицька армія зайняли Київ.
1920 – більшовики в Мінську прийняли «Декларацію про проголошення незалежності Білоруської РСР».
1944 – загинув французький письменник і льотчик Антуан Де Сент-Екзюпері (був збитий німецьким пілотом над Середземним морем, вилетівши з Корсики з розвідувальною місією).
1948 – в Москві почалася сесія ВАСГНІЛ (Всесоюзної академії сільгоспнаук), яка стала кульмінацією у розгромі радянської генетики.
1956 – ЦК КПРС прийняв постанову по розвиток житлового будівництва у СРСР (початок будівництва «хрущовок»).
1975 – у Гельсінкі відкрилася Нарада з безпеки й співробітництва в Європі, на якій буде ухвалено Заключний акт, що містить розділ про права людини.
1994 – останній світовий рекорд Сергія Бубки, досі не побитий: у Сестрієрі (Італія) радянський український стрибун із жердиною подолав планку на висоті 6 метрів 14 сантиметрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus