USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

3 лютого: події, факти, дні народження

3 Лютого 2011 00:01
День народження 3 лютого святкують заступник відповідального секретаря газети «Волинь-нова», заслужений журналіст України Володимир Калитенко, редактор відділу журналістських розслідувань та інформації газети «Віче-інформ» Олена Мороз (на фото), начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської облдержадміністрації Андрій Ломага.
Також серед іменинників цього дня – кореспондент інформаційного відділу ТРК «Аверс» Тетяна Хомич, депутат Волинської обласної ради Олександр Бик та голова Турійської районної ради Ольга Черен.
3 лютого народилися німецький композитор і диригент, автор знаменитого весільного маршу Фелікс Мендельсон, український поет, драматург і перекладач, громадський діяч Володимир Самійленко, американська письменниця Гертруда Стайн («Три життя», «Становлення американців», «Матір усім нам»), українська радянська поетеса Любов Забашта, український політик, член Партії регіонів, народний депутат Юрій Мірошниченко, українська співачка, телеведуча Віра Брежнєва, український футболіст російського походження, атакуючий півзахисник московського «Локомотива» та національної збірної України Олександр Алієв.
1908 – в Афінах (Греція) заснований спортивний клуб «Панатінаїкос».
1916 – згоріла будівля канадського парламенту в Оттаві.
1940 – у Вінніпезі створений Комітет українців Канади.
1953 – почався показ підводного серіалу Жака-Іва Кусто «Світ мовчання».
1966 – радянська автоматична міжпланетна станція «Луна-9», запущена 31 січня, вперше у світі здійснила посадку на поверхню Місяця у районі Океану бур і передала першу місячну фотопанораму.
1987 – за обвинуваченням в отриманні хабарів арештований зять Леоніда Брежнєва – перший заступник міністра внутрішніх справ СРСР Юрій Чурбанов.
1992 – Україна встановила дипломатичні відносини з Туреччиною. Виконком Організації визволення Палестини визнав незалежність України.
1998 – на італійському гірськолижному курорті Кавалезе загинули 20 осіб, коли трос, по якому піднімалися вгору кабіни з людьми, перерізав літак НАТО, що летів надто низько.
2009 – Міжнародний суд у Гаазі виніс вердикт щодо статусу українського острова Зміїний та шельфу в Північно-Західному Чорномор'ї. Зміїний визнано саме островом, як на тому наполягала Україна, а не скелею, як казали румуни. Однак гаазька Феміда у своєму ювілейному, сотому, вердикті залишила Українській державі тільки 12 миль територіального моря навколо Зміїного – як навколо скелі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus