USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

4 листопада: події, факти, дні народження

4 Листопада 2011 09:11
4 листопада день народження святкує колишній головний лікар комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня», заслужений лікар України Стефанія Костик. Окрім того, 51 рік сьогодні відзначає заступник директора з технічних питань ВАТ «Волиньобленерго» Володимир Перчук.
Також 4 листопада свій другий рік роботи святкує волинське інтернет-видання « Волинський інформаційний портал On Line ».
«ВH» вітають іменинників і зичить їм міцного здоров’я та успіхів на життєвому шляху.
4 листопада народилися італійський живописець Гвідо Рені, російський революціонер, терорист Дмитро Каракозов, радянський маршал бронетанкових військ Павло Рибалко, український історик, публіцист, політик, громадський і військовий діяч Василь Кучабський, радянський військовий, генерал армії Дмитро Павлов, український кінорежисер театру й кіно Віктор Івченко («Доля Марини», «Назар Стодоля», «Іванна», «Гадюка»), радянська шахістка Єлизавета Бикова, фундатор та перший командир Української Повстанської Армії Дмитро Клячківський, радянський шпигун Богдан Старшинський, який у 1959 році убив Степана Бандеру, письменник і літературознавець Богдан Лепкий, російський співак Ігор Тальков.
1708 року гетьман Іван Мазепа оголосив про свій перехід на бік Швеції та почав маневр на з'єднання з військами Карла XII.
У 1861 році до Львова з Відня прибув перший поїзд, який звався «Ярослав». 1873 року дантист із Сан-Франциско Джон Бірс запатентував золоті коронки для зубів. 1879 року американець Джеймс Рітті запатентував перший касовий апарат, щоб покінчити з крадіжками барменів у своєму салуні в містечку Дейтон.
У 1890 в Лондоні відкрилося перше в світі метро.
1922 року англієць Говард Картер виявив гробницю фараона Тутанхамона в Єгипті. 1939 року на автошоу в Чикаго вперше продемонстровано автомобіль із кондиціонером.
У 1946 році в Парижі утворена ЮНЕСКО - Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури.
2008 року на виборах у США демократ Барак Обама став першим темношкірим президентом США.
В Україні сьогодні святкують День залізничника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus