USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

6 липня: події, факти, дні народження

6 Липня 2011 00:01
День народження 6 липня святкує депутат Луцької міської ради Ірина Комлик (на фото).
«ВН» вітають її та бажають здоров'я, наснаги й достатку.
Сьогодні відзначають Всесвітній день поцілунків, який вперше вигадали у Великобританії. Він затверджений Організацією Об’єднаних Націй.
Цього дня народилися російський імператор у 1825-1855 роках Микола І, шведський поет і романіст, лауреат Нобелівської премії Карл Густав фон Гейденстам, радянський воєначальник Павло Ротмістров, український політичний діяч, публіцист, один з ідеологів Організації українських націоналістів Степан Ленкавський, радянська акторка театру й кіно Тетяна Пельтцер («Солдат Іван Бровкін», «Аніскін і Фантомас», «Формула кохання»), американський учений, розробник водневої бомби Карсон Марк, комуністичний лідер Польщі у 1981-1990 роках, президент Польщі в 1989-1990 роках Войцех Ярузельський, радянський та український футболіст і тренер Олег Базилевич, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, російський радянський музикант, засновник і керівник ВІА «Самоцвєти», батько співака Дмитра Малікова Юрій Маліков, російська й радянська оперна співачка (мецо-сопрано), солістка Большого театру Тамара Синявська, американський кіноактор, сценарист і режисер Сильвестр Сталлоне («Рокі», «Рембо», «Скелелаз»), американський політик-республіканець, 43-й президент США Джордж Вокер Буш, український громадський діяч, ветеран війни в Афганістані, голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький, український політик, підприємець і управлінець, міністр праці та соціальної політики України у 2007-2010 роках Людмила Денисова.
1415 – на вогнищі спалений лідер чеських повстанців, ректор Празького університету Ян Гус.
1439 – Папа Римський Євген IV і візантійський імператор Іван підписали Флорентійську унію, якою створена греко-католицька церква.
1535 – за обвинуваченням у державній зраді страчений англійський гуманіст, лорд-канцлер Томас Мор, пізніше (у 1935 році) канонізований католицькою церквою.
1785 – долар став національною валютою США.
1885 – Луї Пастер успішно випробував вакцину проти сказу на хлопчикові, якого вкусив скажена собака.
1912 – у Росії вперше запроваджене страхування від нещасних випадків та хвороби.
1923 – набрала чинності Конституція СРСР.
1936 – на параді фізкультурників у Москві вперше з'явилося гасло «Спасибі товаришу Сталіну за наше щасливе дитинство».
1940 – французький воєнний суд у Тулузі заочно засудив до чотирьох років ув'язнення лідера Опору генерала Шарля де Голля.
1945 – у Берліні пройшов парад країн-союзниць — переможців у Другій світовій війні.
1945 – Нікарагуа стало першою у світі країною, яка ратифікувала Хартію ООН.
1957 – уперше зустрілися й познайомилися Джон Леннон і Пол Маккартні.
1961 – між СРСР і КНДР підписаний договір про дружбу, співробітництво і взаємну допомогу.
1994 – парламент Казахстану затвердив рішення про перенесення столиці з Алма-Ати в Акмолу.
1994 – на екрани США вийшов фільм «Форрест Гамп».
1997 – парламент Казахстану переніс столицю з Алма-Ати в Акмолу.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus