USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

6 жовтня: події, факти, дні народження

6 Жовтня 2013 00:01
Сьогодні день народження у головного бібліотекаря відділу культури та мистецтва юнацької бібліотеки Любові Фрадинської (на фото).

«ВН» вітають її зі святом та бажають здоров'я, щастя та успіхів.

Сьогодні у світі відзначають День охорони місць проживання. Це свято було затверджене у 1979 році в рамках Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі.

Також 6 жовтня – Всесвітній день стомованих хворих. Він відзначається щорічно з жовтня 1993 року за ініціативою членів Міжнародної асоціації стомованих пацієнтів під егідою ООН.

Іменини сьогодні у Антона, Йосипа та Івана.

Хроніка «ВН»:

Торік у Луцьку спіймали шахрая, який обіцяв «порішати» проблеми з ДАІ.

У 2011 році у Луцьку рекламували безпритульних собак.

Три роки тому у Луцьку тимчасово «заморозили» будівництво прокурорського будинку.

6 жовтня 2009 у Луцьку планували інформатизацію міста.

А в 2008 у Луцьку освятили греко-католицький храм.

Народилися:

Цього дня народилися український художник театру Іван Бурячок, член Проводу Організації Українських Націоналістів (бандерівців) і крайовий провідник ОУН на Західноукраїнських землях, член УГВР Роман Кравчук, український громадський і політичний діяч, дипломат, міністр внутрішніх справ і голова Ради міністрів Української держави за гетьмана Скоропадського Федір Лизогуб, український драматург Іван Кочерга, ірландський фізик-ядерник, творець першого прискорювача для заряджених частинок Ернест Уолтон, норвезький мандрівник, етнограф, письменник, громадський діяч Тур Хейєрдал, український історик-краєзнавець Михайло Альтер, литовський актор театру й кіно Юозас Будрайтіс, російський актор театру й кіно Віктор Павлов, радянський хокеїст, форвард Борис Михайлов, російський медіа-магнат, єврейський громадський діяч Володимир Гусинський, український фехтувальник Вадим Гутцайт.

Сталося:

1701 — Києво-Могилянській колеґії надано статус академії.

1829 — Перший пробний пробіг від Манчестера до Ліверпуля здійснив паровоз «Ракета», збудований англійським винахідником Дж. Стефенсоном.

1917 — Відбувся І Всеукраїнський з'їзд товариств «Просвіта».

1918 — Відкрився Київський державний український університет.

1927 — У Нью-Йорку відбулася прем'єра першого звукового фільму.

1948 — В Ашгабаді стався один із найпотужніших землетрусів у світі, що спричинив великі людські жертви. Тепер у Туркменістані цього дня відзначається День поминання.

1975 — «Динамо» Київ став володарем Суперкубка Європи.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus