USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

7 березня: події, факти, дні народження

7 Березня 2011 08:44
7 березня народився український політик, народний депутат кількох скликань, голова Верховної Ради України у 1998-2000 роках Олександр Ткаченко(на фото).
Цього дня також з’явилися на світ шотландський горянин-розбійник на прізвисько Роб Рой Роберт Рой Макгрегор, чехословацький громадський і політичний діяч, перший президент Чехословаччини Томаш Масарик, російський революціонер Сергій Лазо,
радянський артист балету, балетмейстер і педагог, народний артист СРСР Асаф Мессерер, італійська актриса Анна Маньяні («Міраж», «Рожеве татуювання»), український режисер-аніматор, творець серії мультфільмів про козаків Володимир Дахно, американський тенісист чеського походження Іван Лендл, український футболіст Андрій Тлумак.
Сьогодні – перший день Великого посту. Великий піст передує святу Пасхи і починається за сім днів до неї. Складається з чотиридесятниці – сорока днів – і Страсної седмиці – тижня перед самою Пасхою. 2011 року початок Великого посту припадає на 7 березня.
1768 – за угодою Росії та Польщі на території Речі Посполитої зрівняні в правах православні і католики.
1824 – 12-річний Ференц Ліст уперше виступив з концертом у Парижі – успіх був величезний.
1876 – 29-річний американський винахідник Александр Белл отримав патент на телефон.
1943 – президія Верховної Ради СРСР присвоїла Йосипу Сталіну звання маршала Радянського Союзу.
1960 – в СРСР сформована перша група космонавтів із 20 військових льотчиків.
1975 – на екрани вийшов фільм Андрія Тарковського «Дзеркало».
1987 – перемігши за очками у 12-раундовому двобої Джеймса Сміта, «залізний» Майк Тайсон став наймолодшим чемпіоном світу з боксу серед професіоналів-важковиків за версією World Boxing Council (WBC).
1987 – уперше на радянському ЦТ з'явилася програма «До і після опівночі» Володимира Молчанова. Гостем ефіру був актор Андрій Миронов.
1992 – зіграні перші матчі першого футбольного чемпіонату незалежної України.
1992 – після повалення президента Звіада Гамсахурдіа в Тбілісі оголошено про створення нового органу влади, Державної ради; її головою став колишній глава Компартії Грузії Едуард Шеварнадзе.
1997 – вчені Единбурга перші у світі вивели клоновану вівцю Доллі.
2003 – Фідель Кастро обраний на черговий п'ятирічний термін головою Державної ради Куби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus