USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

7 грудня: події, факти, дні народження

7 Грудня 2010 09:13
7 грудня в Україні відзначають День місцевого самоврядування – це професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах.
У цей день іменини відзначають усі, хто носить ім’я Катерина.
7 грудня 1988 року об 11-й годині 41 хвилина за московським часом у Вірменії стався сильний землетрус, в результаті якого загинуло 26 тисяч людей (на відео). А 1991 року на зустрічі президентів Білорусії, Росії та України було ліквідовано СРСР.
У цей день нардилися Мадам Тюссо – скульптор й засновниця Музею воскових фігур у Лондоні, український письменник та громадський діяч Микола Устиянович, майстер українського народного живопису, одна з найкращих представниць «наївного мистецтва» Катерина Білокур, український фізик Олександр Лейпунський, нідерландський і американський астроном Джерард Петер Койпер, хорунжа УСС, доктор історії та географії, багатолітній політв’язень російських таборів Олена Степанів, російський кіноактор Олександр Феклістов («Батальйони просять вогню», «День народження Буржуя», «Досьє детектива Дубровського» - на відео), російський актор Петро Вельямінов (на фото), російський музикант, співак, автор пісень, актор, соліст групи «Моральний кодекс» Сергій Мазаєв (на відео), канадський хокеїст Жорж Ларак, польський автогонщик, перший польський пілот «Формули-1» Роберт Кубіца.
7 грудня померли римський філософ Марк Тулій Ціцерон, громадський діяч, ймовірний автор «Історії русів» Григорій Полетика, український композитор, автор гімну «Ще не вмерла Україна» Михайло Вербицький, український письменник Василь Стефаник.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus