USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

7 жовтня: події, факти, дні народження (оновлено)

7 Жовтня 2010 11:14
7 жовтня день народження святкують керівник луцького підприємства «Пластіком» Роман Бондарук, а також секретар Луцької міської ради Анатолій Бірюков (на фото).

«ВН» вітають іменинників і бажають їм життєвих успіхів, удачі та міцного здоров’я.

День ангела цього дня святкують Андрій, Василь, Віталій, Владислав, Давид, Павло, Сергій, Степан та Фекла.

7 жовтня 1806 року в Англії було запатентовано копіювальний папір. 1913 року вперше у світі на заводі Генрі Форда в Детройті весь виробничий процес збирання автомобілів почав відбуватися за новою технологічною схемою - на конвеєрі.

У 1920 році перші сто жінок прийняті в Оксфордський університет. У 1944 році на конференції в в Думбартон-Оксі (СШA) Сполучені Штати, Велика Британія, СРСР та Китай прийшли до рішення про потребу заміни Ліги націй Організацією Об'єднаних Націй.

У 1952 році було отримано патент на штрих-код. 1959 року радянська автоматична станція «Луна-3» вперше сфотографувала зворотний бік Місяця і передала його зображення на Землю.

У 1971 році у Нью-Йорку відбулася прем'єра фільму-володаря чотирьох «Оскарів» «Французький зв'язковий». 1971 року був випущений перший сингл Майкла Джексона «Got to Be Were» (на відео).

1982 року в Нью-Йорку відбулася прем'єра мюзиклу Ендрю Веббера і Тіма Райса «Коти», який до закриття у вересні 2000 року був зіграний на Бродвеї 7486 разів. У 1991 році президія Верховної Ради затвердила статут Національного банку України.

7 жовтня народилися американський композитор Вільям Біллінгс, польський композитор, громадський і політичний діяч Міхал Огінський, данський фізик Нільс Бор, російська радянська поетеса Маргарита Алігер, заслужений художник України, майстер батального живопису Іван Петров, російська радянська кіноакторка Раїса Куркіна (разлюбезная Екатерина Матвеевна, дружна Сухова у «Білому сонці пустелі» (на відео), західнонімецька журналістка, організаторка, діячка та ідеолог терористичного руху Ульріка Майнгоф, російський тележурналіст Володимир Молчанов, російський прем’єр-міністр Володимир Путін, співачки Сем Браун (на відео), Тоні Брекстон та Анастасія Стоцька, вокаліст британської групи «Radiohead» Том Йорк, український політик, журналіст Віктор Уколов.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus