USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

8 січня: події, факти, дні народження

8 Січня 2011 09:26
День народження 8 січня святкують депутат Луцької міської ради, колишній луцький міський голова Богдан Шиба (на фото), заступник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Марія Гогоша, багаторічний керівник Луцького підшипникового заводу, почесний громадянин міста Луцька Володимир Меркулов.
Також серед іменинників цього дня – начальник регіонального відділення фонду державного майна України по Волинській області Тетяна Маслечко та директор Луцького ТзОВ «Вімар» Андрій Смалюк.
8 січня 2011 року православні святкують Собор Пресвятої Богородиці, у народі це свято називають другим днем Різдва.
8 січня народилися український мовознавець і педагог Степан Смаль-Стоцький, український письменник Степан Васильченко, український радянський актор театру і кіно Степан Шкурат, український радянський театральний режисер, актор театру і кіно Гнат Юра, радянський державний і партійний діяч, соратник Сталіна Георгій Маленков, визначний американський співак і актор, найуспішніший виконавець популярної музики XX століття Елвіс Преслі, український поет-«шістдесятник», журналіст, діяч українського руху дисидентів Василь Симоненко, російська акторка театру й кіно Марина Нейолова, українська фігуристка Олена Грушина (виступала у танцях на льоду в парі з Русланом Гончаровим).
8 грудня 1709 року з ініціативи Петра I був виданий перший цивільний календар.
1790 – Джордж Вашингтон звернувся до Конгресу з першим президентським посланням. Це був перший щорічний звіт президента США.
1861 – вийшов перший номер російського журналу «Вокруг света».
1959 – Шарль де Голль став першим президентом П'ятої республіки у Франції.
1968 – кінорежисер Роман Поланскі одружився з актрисою Шерон Тейт. У серпні наступного року вагітну актрису разом із друзями по-звірячому вбила банда Джорджа Менсона.
1992 – президент РФ Борис Єльцин в Ульяновську заявив: «Чорноморський флот був, є і буде російським»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus