USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

9 квітня: події, факти, дні народження

9 Квітня 2011 00:01
День народження 9 квітня святкують лікар-отоларинголог, заслужений лікар України Зіновій Щурук (на фото у центрі) та депутат Волинської обласної ради Любомир Валіхновський.
«ВН» вітають іменинників та бажають здоров’я, удачі і достатку.
Цього днянародилися французький поет і критик Шарль-П'єр Бодлер, український громадсько-політичний діяч, президент УНР в екзилі в 1926-1954 роках Андрій Лівицький, американський негритянський співак Поль Робсон, американський політичний і державний діяч Вільям Фулбрайт, французький актор Жан-Поль Бельмондо («Професіонал», «На останньому диханні», «Жінка є жінка», «Злодій», «Сирена з «Міссісіпі»»), українська поетеса, перекладачка Тамара Коломієць, російський державний діяч, керівник уряду, посол РФ в Україні Віктор Черномирдін, американська акторка Синтія Ніксон («Секс і місто»), хорватський футболіст Єрко Леко, український хокеїст Олексій Понікаровський.
1667 – у Парижі відбулася перша у світі публічна виставка мистецтв.
1860 – французький винахідник Едуард-Леон Скотт де Мартінвілл зробив перший аудіозапис, який зберігається в паризькому архіві.
1921 – у Ялті засновано музей Антона Чехова.
1935 – підписання торгівельно-кредитної угоди між СРСР та нацистською Німеччиною.
1945 – взяття радянськими військами Кенігсберга. Комендант Отто Ляш підписав акт про капітуляцію міста.
1953 – кінокомпанія «Ворнер бразерз» представила перший 3-D фільм — «Дім воскових фігур».
1963 – колишній прем'єр-міністр Британії Уїнстон Черчілль став першим іноземцем, якому Конгрес США присвоїв звання почесного громадянина Сполучених Штатів.
1966 – італійська акторка Софі Лорен вийшла заміж за продюсера Карло Понті.
1970 – Пол Маккартні заявив, що більше не працюватиме з Джоном Ленноном, поклавши край існуванню «Бітлз» як групи.
1977 – шведська група ABBA на тиждень очолила американський хіт-парад з піснею Dancing Queen. Повторити подібний успіх у США, на відміну від Англії та інших європейських країн, їм більше не вдалося.
1989 – американець Дуглас Енгелбарт нагороджений почесним призом Массачусетського технологічного інституту (500 тисяч доларів) за винайдення комп'ютерної миші.
2003 – Європарламент схвалив вступ до ЄС десяти нових членів: Кіпру, Мальти, Естонії, Латвії, Литви, Угорщини, Польщі, Чехії, Словаччини й Словенії.
2005 – спадкоємець британського престолу принц Чарльз вдруге одружився (з давньою подругою Каміллою Паркер-Боулз).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
! Показати IP 9 Квітня 2011 11:34
ви забули про директора компютерного забезпечення ВОДТРК Володимира Степаняна.Друзі зичуть йому оптимізму, здоровя і прибавки до зарплати!
Петро Показати IP 9 Квітня 2011 16:46
У 80-х роках Зіновій Щурук робив унікальні мікроскопічні операції в носі і горлі. Рівних йому в Україні не було. Лікувався - знаю. Вітаю земляка з Днем народження. Бажаю ще довго займатись справою, якій присвятив усе життя!
VIP Показати IP 11 Квітня 2011 00:20
А ще в драмтеатрі відбулась урочиста церемонія нагородження "Людина року Волинського краю"!
!!! Показати IP 11 Квітня 2011 00:26
Може колись і робив, а зараз тільки й дивиться, щоб в карманчик поклали...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus