USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Американці дослідили, що звичайний грип може стати «щепленням» від «свинячого»

18 Листопада 2009 10:14
Люди, що кілька разів хворіли на звичайний грип або ж кілька разів проходили вакцинацію, можливо, певною мірою захищені від вірусу свинячого грипу, повідомили американські дослідники. Про це 18 листопада інформують «Волинські новини».
Американські вчені знайшли доказ того, що імунна система людини може частково розпізнавати вірус H1N1, який у чомусь все ж схожий на сезонні віруси грипу, - з посиланням на Reuters пише УНІАН.
«Свинячий грип трохи схожий на звичайний грип, що може говорити про те, що людина вже має частковий імунітет проти нього. Можливо, це може зробити захворювання менш тяжким для основної маси населення, ніж передбачалося раніше», – сказав Алессандро Сетте, глава Центру інфекційних захворювань у Каліфорнії.
Дослідження також може допомогти пояснити, чому багато літніх людей не так важко переносять це захворювання, повідомила Еллісон Декхат-Августин з Національного інституту з вивчення алергічних та інфекційних захворювань.
«У дорослих може бути частковий імунітет проти H1N1», – сказала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
seal Показати IP 18 Листопада 2009 10:46
То, що тепер виходить захворіти на звичайний грип навіть за щастя????? Навіщо ж тоді стільки розмов про вакцинацію?
Куратор Показати IP 18 Листопада 2009 11:23
Буу, лякайтесь і... радійте. Може, ми вже всі хворі на "свинячий" грип, тільки у нас імунітет виробився? Бо, мабуть, за своє життя УСІ по кілька разів хворіли на грип раніше.
Дмитро Тимощук Показати IP 18 Листопада 2009 11:58
і знову це мізкопромивання (( американці дуже грамотно контролюють ситуацію
Anonymouse Показати IP 18 Листопада 2009 14:02
2seal Шоб заробити грошей на вакцині.
seal Показати IP 18 Листопада 2009 23:32
to Anonymouse. На мені не зароблять. Це точно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus