USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Богослов’я офіційно визнали науковою дисципліною

19 Травня 2010 18:03
Вища атестаційна комісія України 15 травня внесла богослов’я до переліку спеціальностей, за якими проводиться захист дисертацій на здобуття наукових ступенів кандидата наук і доктора наук, присудження наукових ступенів і присвоєння вчених звань.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

«Богослов’я», як наукову спеціальність зарахували до галузі науки «Філософські науки». За словами проректора Українського католицького університету Тараса Добка, таке рішення уможливлює відкриття в українських університетах аспірантури та докторантури зі спеціальності «Богослов’я», створення повноцінного циклу освітньої та наукової богословської підготовки в Україні.

Учені ж, які наукові ступені з богослов’я здобули за кордоном, отримують законну можливість для нострифікації їхніх наукових ступенів за спеціальністю «Богослов’я» в Україні.

«Цьому передували тривала праця зі студентами та викладачами, нагромадження досвіду, а також кадрових, навчально-методичних, бібліотечних, матеріально-технічних ресурсів», — зазначив проректор.

Він також наголосив, що визнання богослов’я науковою дисципліною «важко уявити без активної солідарності дуже багатьох людей в Україні та за її межами - керівників вищих навчальних закладів та їхніх факультетів, провідних інтелектуалів, державних службовців».

«Ця дійова солідарність і небайдужість є найкращою запорукою повноформатного й незворотного повернення богослов’я та богословів у публічне життя української освіти і науки», - додав Тарас Добко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
OrestN Показати IP 19 Травня 2010 19:01
Хоть би вони державою не керували...
скептик Показати IP 20 Травня 2010 12:30
А спалювання єретиків - це буде рахуватись як науковий дослід?
ну ну Показати IP 20 Травня 2010 12:45
Слідуючий крок, визнання наукою толкієнізму наприклад

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus