USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Через тисячу років СНІД зникне

21 Вересня 2010 16:31
Вчені з’ясували, що вірус імунодефіциту мавп став безпечним через тисячу років. З людським, вважають вони, буде так само.

Вчені з університету Арізони встановили, що вірус імунодефіциту мавп (ВІМ) є предком вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ) і йому вже, можливо, мільйони років. Еволюція ВІМ до нелетальної форми тривала тисячі років. Це означає, що мине дуже багато часу, поки ВІЛ повторить його шлях, пише «ТСН».

Вчені з університету Арізони провели генетичний аналіз штамів ВІМ біля берегів Камеруну, на острові, який відколовся від африканського континенту після льодовикового періоду більш, ніж 10 тисяч років тому.

Їхнє дослідження ставить під сумнів попередні секвенування ДНК, які оцінили приблизний вік вірусу в кілька сотень років. Біологія і географія ВІМ поширюється від Атлантичного до Індійського океану, тому американські вчені почали сумніватися, що вірус міг поширитися на таку велику територію за такий короткий період, і в підсумку виявилися праві.

Дослідники виявили чотири різних «острівних» штаму ВІМ, які були генетично відмінні від «материкових». Вони порівняли послідовності ДНК вірусів і розвиток вірусів протягом 10 тисяч років. Комп'ютерне моделювання показало, що швидкість мутацій вірусу набагато нижче, ніж вважалося раніше. ВІМ жив у поточному стані 32000-75000 років. Це мінімальний вік ВІМ, але швидше за все він набагато старший. Така повільна еволюція смертельного вірусу не залишає шансів на те, що він найближчим часом перетворитися у відносно нешкідливий штам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Man Показати IP 21 Вересня 2010 20:45
Вчені барани,через 1000 років від землі один шиш останеться!
))) Показати IP 22 Вересня 2010 10:42
ага, тільки вони за цей час немєряно бабла з людей стягнуть на цю "загрозу", аякже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus