USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чудотворна ікона допомагає навіть купити велосипед. ВІДЕО

15 Грудня 2009 10:52
Ікона Пресвятої Богородиці, що у церкві Святої Трійці села Тростянець Ківецівського району, яка вважається чудотворною, досі зберігає таємницю про своє походження.
«Тростянецька ікона Божої Матері вищими церковними ієрархами визнана чудотворною: зцілює хвороби та вирішує інші проблеми тих, хто біля неї молиться» - розповів «ВН» луцький священик Сергій Медвєдєв, який разом з групою луцьких прочан здійснював минулими вихідними паломництво до ікони.
Настоятель Церкви Святої Трійці Іов Богуш додав: «Часом маленькі діти велосипеда попросять, і то – виходить так, що його їм хтось дарує».
Як зазначив священик Сергій Медвєдєв, ікона періодично оновлюється: будучи востаннє відреставрованою ще у 1898 році, образ тим не менше має «свіжий» вигляд, сама освітлюється і повертає собі кольори. Звідки взялась ікона в церкві – не відомо. Кажуть, створена вона ще у сімнадцятому столітті. ЇЇ пожертвували або намалювали спеціально для Тростянецької церкви. Проте існує й версія, що ікона належала самому Данилу Галицькому.
У церкві, поряд з іконою Божої Матері, є ікона святої Варвари, яка мироточить: виділяє органічну речовину, що на 80 % складається з білка. «На таке, як відомо, здатен лише живий організм» - розповів отець Іов. За його словами, науковці цей феномен ніяк не пояснюють. Церква ж оперує поняттям «чудо». Яке, як пояснив священик,  дається людям, щоб не лише з книжок про дива дізнаватись, а й мати змогу торкнутись до них рукою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юка Показати IP 15 Грудня 2009 15:00
До OrestN: у цьому випадку й ікона не допоможе. тут самі довели, самі мусять й розгребтися (не про працівників)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus