USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

До Луцька прибули учасники «Поліського літа». ФОТО

22 Серпня 2012 14:47
Мер Луцька привітав учасників ХІІІ Міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольклором» із їхнім приїздом до міста.

Зустріч учасників фестивалю із Луцьким міським головою Миколою Романюком відбулася 22 серпня.

Нагадаємо, фестиваль «Поліське літо» відбудеться у Луцьку з 22 до 26 серпня.

Після представлення колективів усі присутні привітали один одного із приїздом. До вітань долучився і луцький градоначальник.

З вітальним словом також виступив директор фестивалю «Поліське літо» Юрій Войнаровський.

Почесним гостем став мер французького міста Понт-Сюр-Сен Мішель Кунін.

До Луцька на фестиваль завітав і один із перших керівників Міжнародної Ради Організацій Фестивалів Фольклору і Традиційних Мистецтв (CIOFF) при ЮНЕСКО Бруно Равнікар. Наразі він є керівником Словенської секції CIOFF. Саме ця організація контролює проведення фестивалю і умови для учасників.

Подякувавши організаторам, учасники фестивалю з усіх країн, які представлені на «Поліському літі», вручили Миколі Романюку символічні подарунки. Сувеніри членам усіх делегацій подарували і від міськради та організаторів фестивалю.







Щодо цього, лідер фольклорної групи зі Словенії Адріан Новак розповів, що умови проживання у Луцьку ‒ чудові. «Ми були дуже здивовані сніданком, який був просто величезним. Нам дуже сподобалося», ‒ додав він.

З його слів, лучани дуже гарні люди, та й волинська земля їм дуже сподобалася.

Новак розповів, що на фестивалі гурти виконуватимуть традиційний словенський танець та співатимуть старовинні народні пісні з музичним супроводом.

Інша з учасниць, уже колективу, що представляє Конго, Крістін Мань зазначила, що учасники їхньої делегації дуже раді бути у Луцьку, «зустріти людей з інших країн і поговорити про фольклор». Тож, із Франції до Луцька приїхали 9 учасників, серед яких є співаки та танцівники. Оскільки вони є уродженцями Конго, то й представлять на фестивалі традиційні танці та музику цієї країни.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
VSC Показати IP 22 Серпня 2012 14:38
Про місто Пон-сюр-Сен, вам буде смішно: Пон-сюр-Сен (фр. Pont-sur-Seine) — муніципалітет у Франції, у регіоні Шампань-Арденни, департамент Об. Населення — 993 осіб (2009).
Чеширский Кот Показати IP 22 Серпня 2012 15:01
Фото з африканцями передайте до ДМС. Щоб вони вже почали пошуки потенційно нелегальних мігрантів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus