USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

До Луцька з’їдуться молодіжні монархи з усього світу

22 Листопада 2013 12:21
Два дні, 30 листопада і 1 грудня, у Луцьку відбуватиметься перший Міжнародний молодіжний форум. Він обіцяє стати стартовим майданчиком дружби та співпраці волинян з ровесниками із Польщі, Білорусії, Грузії, Туреччини, Молдови, Азербайджану, інших країн світу.
Організатор заходу, голова СГО «Молодіжна платформа» Захар Ткачук повідомив: «Ми хочемо зібрати молодих лідерів, щоб поділитися напрацюваннями. В майбутньому розраховуємо, що наші громадські організації безперешкодно зможуть себе показати у різних країнах. Важливо, щоб співпраця відбувалася з двох сторін: від нашого міста і того, куди поїдемо». Він розповів, що готувалися до форуму протягом двох місяців, залучили різні волинські організації, поставили за мету прийняти гостей на хорошому рівні.
Серед запрошених – голова всеукраїнської студентської ради Олександр Тур, бургомістр Варшави Мілош Горецькі, представники міністерства молоді Грузії.
Програму двох днів наповнили серйозними і розважальними заходами. Головним з-поміж них стане відкриття форуму, яке запланували на 12 годину 30 листопада в Палаці учнівської молоді. Учасники презентуватимуть свою діяльність. Члени журі визначать, хто зробив це найкраще. Переможці отримають призи, - повідомили у прес-службі Луцькради.
Серед запланованих культурних і розважальних заходів: «круглі столи», кінопоказ, арт-вечірка, англомовна вечірка, фотосушка, спільний похід на футбольний матч, екскурсія вечірнім містом, інше.
Луцький осередок «Пласту» обіцяє традиційну ватру – захід із українськими піснями, іграми, забавами, конкурсами. Молодіжна організація «Квартира FM» запрошує художників, фотографів, скульп¬торів, митців-аматорів і професіоналів взяти участь у виставці-конкурсі «Дорога до сонця». В день виставки також відбудеться концерт одеських музичних гуртів «Нижний Свет» і «Бугідо».
На спеціально розробленій до проекту карті міста кожен охочий зможе знайти місце і час тієї чи іншої події.
Родзинкою має стати захід «Капсула часу». Його реалізовують учасники євроклубу школи №25 «Єврозоря». Протягом листопада вони збирають повідомлення від лучан, що 1 грудня о 12 годині закопають у центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. В листівках кожен охочий може передати привіт у майбутнє: розповісти, чим сьогодні живуть молоді люди в місті, також залишити свої враження від першого форуму. Відкрити капсулу планують десь через п’ятдесят років.
Основною мовою події буде англійська. Усім, хто потребуватиме перекладу, погодилися допомагати студенти кафедри прикладної лінгвістики СНУ імені Лесі Українки
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus