USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Приєднані до Луцька громади хочуть сполучити із обласним центром новими маршрутами

11 Березня 2021 17:20
Старости приєднаних до Луцька громад просять прокласти нові автобусні маршрути через обласний центр, аби сполучити села із основними адміністративними вузлами.

Про це йдеться у стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури Луцької міської територіальної громади до 2025 року.

Зокрема, як повідомив старший викладач кафедри автомобілів і транспортних технологій Луцького національного технічного університету Валерій Дембіцький, обговоривши питання оптимізації мережі автобусних та тролейбусних маршрутів та їх графік руху, разом зі старостами приєднаних до Луцька громад, вдалося визначити оптимальні нові автобусні маршрути.

Мову вели за впровадження автобусних маршрутів «Кульчин – Жидичин - ТРЦ«Промінь», «Озерце-Небіжка-Жидичин-ТРЦ«Промінь» та «Липляни - ТРЦ«Промінь».

Зі слів Валерія Дембіцького, під час розгляду питання старости приєднаних до Луцька населених пунктів озвучили прохання, аби всі запропоновані маршрути пролягали через адміністративні центри територіальної громади.

«Тому маршрути Жидичинського старостинського округу повинні пролягати через Жидичин. Натомість, по Заборольському округу пропонується два маршрути - від Сьомаків до Луцька через Забороль і маршрут Всеволодівка - Олександрівка - Антонівка через Забороль до Луцька», - каже науковець.

Він зазначив, що особливо проблематичним є прокладання автобусних маршрутів у Прилуцькому старостинському окрузі.

«На даний час туди ходить маршрутка, але річ у тім, що адміністративним центром цього округу є село Прилуцьке, а ось дитячий садочок знаходиться у Дачному. Тому, як варіант, пустити автобус за маршрутом Луцьк - Прилуцьке - Сапогове - Прилуцьке - Дачне - Прилуцьке - Луцьк. Звісно, окремі пункти маршруту дублюються, але за такою схемою для сполучення з дитячим садочком достатньо автобусів вранці та ввечері», - зазначив Валерій Дембіцький.

Водночас, у межах стратегії пропонується сполучити із Луцьком села Озденіж, Іванчиці та Буків Рожищенського району.

Натомість, заступник головного архітектора міста Андрій Маруняк поцікавився, чи не створить сполучення приєднаних громад із центром Луцька додаткових проблем із заторами.

На це доповідач відповів, що ТРЦ «Промінь» – це не кінцева зупинка громадського транспорту, а жителі приєднаних громад є повноцінними мешканцями міста, тому бажано, щоб нові маршрути пролягали основними вузлами міста – міська рада, лікарня тощо.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що на території Луцької громади пропонують запровадити так звану динамічну оплату проїзду пасажирів у громадському транспорті.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus