USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Духовенство пропонує перенести день Луцька на Миколи. ФОТО

19 Грудня 2009 15:35
Не зважаючи на 15-градусний мороз, десятки лучан сьогодні близько полудня долучилися до святкувань Дня Святого Миколая біля пам’ятника покровителя Луцька Миколі Чудотворцю.
Після молебні у Луцькому Свято-Троїцькому Кафедральному Соборі, святкова хода рушила до пам’ятника покровителя Луцька, що знаходиться біля будинку мерії.

Поклали до постаменту святого квіти. Міський голова поставив ялинкову композицію з червононосим Дідом Морозом.


Опісля представники духовенства на чолі з протоієреєм  Миколою Наскарем прочитали молитви.

Помолитися і вшанувати Миколу Чудотворця прийшли люди різного віку. Дітей серед присутніх було не багато. Проте ті, що прийшли зізналися, що свято особливе. Адже саме Микола Чудотворець за традицією нагороджує слухняну малечу подарунками, а неслухняну різочками.

Отець Микола звернувся до присутніх зі словами привітання, а меру Шибі запропонував перенести святкування дня міста Луцька на день вшанування Миколи Чудотворця. Бо саме цей святий вважається покровителем обласного центру.

Шиба пропозицію мовчки вислухав.

А потім привітав усіх Микол.

Далі отець Микола, заспівавши «Многії літа», благословив та окропив пам’ятник і усіх присутніх з побажанням миру і любові. 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Юка Показати IP 19 Грудня 2009 21:53
може з релігійної точки зору це і правильно, але ж які можуть бути святкування і масові заходи у 10-15-градусний мороз. навіть новонароджених нині здебільшого нарікають не ім'ям святого чи святої, яких вшановують за церковним календарем в той день.
seal Показати IP 20 Грудня 2009 00:18
До Юки. Святкування у мороз можуть бути різні. Той же Новий Рік, Свято Зими і т.д. Але, на мою думку, святкування Дня міста все ж таки не варто переносити з літа на зиму. Вже якось в нашому місті стало традицією відзначати його під час святкування Дня Незалежності. Тому, мабуть, не варто цього змінювати! Все ж таки влітку воно веселіше.
Сава Вітер Показати IP 20 Грудня 2009 14:06
А ніхто й не пропонував святкувати узимку. Пам’ять св. Миколая Церква вшановує не тільки 19 грудня, а й 22 травня. От тоді й варто поєднати свято покровителя Луцька й день міста
OrestN Показати IP 20 Грудня 2009 17:20
а що думає про це Московська патріахія в Луцьку?
seal Показати IP 20 Грудня 2009 17:59
До Сави Вітер. Так дійсно у новині не вказується саме зимова дата. Але логічно було б припустити, що саме 19 грудня малося на увазі. Адже саме із Миколаєм-зимовим (днем на честь упокоєння святителя) пов'язані звичаї дарувати подарунки і саме зимовий Миколай у народі ( і не тільки серед віруючих)асоціюється зі святом. Хоча, безумовно, і день 22 травня (на честь перенесення мощей святителя) є релігійним святом і його в цей день згадують всі православні.
Українець Показати IP 20 Грудня 2009 18:37
А хіба Шиба не знає,що Дід Мороз якого він приніс це символ радянської богоборчої влади,яка замінила св.Миколая язичницьким Дідом Морозом.
Таня Показати IP 20 Грудня 2009 18:52
Промовчав Шиба, бо знає, що цьому ніколи не бути, це нонсенс. Не можна змінювати те, що вже прижилося.
Юка Показати IP 20 Грудня 2009 19:46
а святкувати то День міста стали в кінці серпня саме за ініціативи Богдана Павловича. Щось про це ніхто не згадав. Тут йому треба віддати належне, бо справді дуже добре виходить: і тепло, і закордонних гостей у ці дні місто багато приймає...
zubach Показати IP 21 Грудня 2009 09:43
Візьму на себе відповідальність відповісти від імені згаданої Московської патріархії. По-перше, МП не прихильник різних гулянь під час посту. А зараз - Пилипівка. До речі, 22 травня посту немає. І ще. Зважаючи на Спасівку, МП давно пропонує перенести святкування Дня Незалежності на 28-ме липня, на день святого рівноапостольного Володимира. У нас тільки піст, то - найбільші гульки. А потім думаємо, звідки такі біди на нашу голову.
Дядечко Показати IP 21 Грудня 2009 10:24
А "духовенство" не хоче перенести мерію до себе в храм? І чого всі мають рівнятись саме на християнські дати - в нас що, церка не відділена від держави.??
Сава Вітер Показати IP 21 Грудня 2009 12:47
Дядечку, звісно не повинні всі рівнятись на християнські дати, а лише християни. Але якщо християн у Луцьку більшість (а їх – більшість), то вони будуть вирішувати згідно з своїм світоглядом. Церква дійсно відділена від держави, але не від суспільства, яке в значній своїй частині й складає її. А ось із Zubachем, представником Московської Церкви, дозволю собі погодитись, хоч я є прихильником Київського Патріархату. Бо дійсно, святкування треба запроваджувати не на час постів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus