USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Google заробляє на неуважних користувачах мільйони

18 Лютого 2010 15:03
«Помилкові» сайти, адреси яких відрізняються від «справжніх» на одну літеру, випадково відвідують близько 68 мільйонів користувачів на добу.
Інтернет-корпорація Google заробляє 497 мільйонів доларів на рік на друкарських помилках, які користувачі допускають при написанні URL-адрес сайтів.
Під час дослідження, проведеного вченими Гарвардського університету, фахівці перевірили понад три мільйони найбільш популярних сайтів у доменній зоні .com. Також за допомогою комп\'ютера було перевірено близько 285 тисяч «помилкових» сайтів, адреси яких відрізняються від «справжніх» на одну літеру, передає ТСН.
За даними учених, шанс потрапити на «помилковий» сайт в результаті друкарської помилки становить близько 0,7%, що дає близько 68 мільйонів відвідувачів «помилкових» сайтів зони .com на добу – показник, що перевищує популярність таких сайтів, як amazon.com, twitter.com або myspace.com.
Перевірка показала, що приблизно на 60% помилкових сайтів встановлені лінійки Google, які дають концерну сукупний дохід у 497 мільйонів доларів на рік. Результати дослідження були представлені на конференції з питань фінансової криптографії та інформаційної безпеки, яка пройшла в Тенеріфе.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus