USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Гості Євро-2012 вчитимуть українську мову он-лайн

29 Січня 2010 17:46
Сьогодні у Львові презентували веб-портал «EuroLang 2012», розроблений для європейців, що приїдуть на Євро-2012 в Україну та Польщу влітку 2012 року.
Як поінформував керівник проекту, проректор Варшавської академії Славомір Чепелевський, «EuroLang 2012» створений, щоб європейці могли більше дізнатися про культуру Польщі і України, і на початковому рівні вивчити польську та українську мови, що зробить більш комфортним і цікавим відвідини чемпіонату.
На порталі EuroLang 2012 у режимі он-лайн для користувачів доступні навчальні матеріали для вивчення польської та української мов, он-лайн словник, розділи «Інфо Польща» й «Інфо Україна», що містять стислу інформація про культуру країн; інформаційний бюлетень, який виходитиме що два місяці, канали RSS, Інтернет-форум, що згуртує майбутніх гостей, вболівальників і учасників Євро-2012.
Мовні курси для вивчення української та польської розроблено на усіх офіційних мовах Євросоюзу та російській. Вони максимально пристосовані до потреб і очікувань гостей Євро-2012. Уроки присвячені типовим комунікативним ситуаціям, наприклад на вулиці, у крамниці, в ресторані тощо.
Велику увагу приділено футбольній лексиці. Зокрема працівники факультету іноземних мов ЛНУ ім. І.Франка підготували словник футбольних термінів «Мова футболу», що базується на лексиці, яку широко використовують під час футбольних матчів українські коментатори, вболівальники.
Для зручності лексика супроводжується зображеннями, аудіофайлами. Звукові файли можна безкоштовно скачувати, а мовний путівник – роздрукувати, щоб взяти з собою – передає ZAXID.NET.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus