USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Як на Волині козаки таборували і 300 літрів кулішу «втоптали». ФОТО

19 Жовтня 2013 12:27
У селі Жидичин Ківерцівського району відбулося справжнє козацьке дійство. До Дня козацтва, жидичани та приїжджі гості на декілька годин стали мешканцями козацького табору, - інформують Відомості.
Вибухи гармат, постріли козацьких рушниць, звук литаврів та аромат куліша полонили відвідувачів дійства, а поява байкерів та можливість осідлати «залізних» коней справили незабутнє враження на юних гостей.

Жидичинський сільський голова Олег Данкевич розповів, що козацьке свято в Жидичині відбувається уже втретє. Окрім традиційної присутності козаків Стрілецького братства, на свято запросили і воїнів Української повстанської армії, бо вони, як відомо, є продовжувачами козацьких традицій.

«Це своєрідне об’єднання влади, церкви та козацтва. Приємно, що на свято завітало багато молоді та дітей, вони цікавляться історією, а, отже, є сподівання, що виростуть свідомими українцями», — сказав сільський голова.

Святкове дійство зібрало більш як півтисячі гостей і кожен міг знайти собі заняття до душі. Молодь гуртувалася, аби позмагатися у влучності. Козаки люб’язно інструктували усіх бажаючих, як правильно стріляти з лука. Діти ставали у чергу, аби проїхатися на мотоциклах у компанії справжніх байкерів. Величезну аудиторію збирав один з ініціаторів свята гармаш Козацького Стрілецького братства Володимир Перчук.

Здавалося, цей козак може хоч до ранку розповідати про особливості козацької зброї, її будову, кулі тощо. Крім того, що гості свята слухали цікаві розповіді, вони ще й мали можливість постріляти із козацьких рушниць. Забавлялися відвідувачі, граючи на старовинному інструменті козацької доби – литаврах. А хто зморився від енергійного відпочинку, пригощався медовухою та смакував куліш, якого, до речі, козаки зготували аж 300 літрів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus