USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Януковича і Ющенка зобразили на іконах. ФОТО

15 Листопада 2010 13:08
З волі іконописців екс-президент Віктор Ющенко і нинішній глава держави Віктор Янукович стали поруч з Богородицею - їх зображення прикрашає храми, відповідно, у невеликому селі Верин під Львовом та у Донецьку.

Більше трьох років тому в сільському храмі в Верин почали писати сімейство Ющенків. «Вони символізують українську родину, святе сімейство», - пояснив появу екс-президента на склепіннях своєї церкви отець Василь Говгера, - пише газета «Сегодня».

«Пам'ятаєте, під час інавгурації Ющенко стояв у Софійському соборі, ставши навколішки. Я дивився на нього, і мені здавалося, що він ніби Ярослав Мудрий, якого захищає Богоматір», - додав священик.

Cеляни здебільшого не схвалюють «модерновий розпис». «Ющенко не виправдав надій, хоча люди в нього вірили», - обурюється баба Ганя, жителька села Верин.

Священик же вважає, що традиції малювати відомих людей у церкві - вже багато століть, і додає: «Ми можемо навіть Януковича в нашому храмі зобразити, але для цього він повинен стати великим президентом, таким як, наприклад, Джордж Вашингтон у США» .

Про ініціативу сільського священика Ющенко дізнався від журналістів. «Він здивовано посміхнувся, але ніяк не став коментувати цю новину. Реакція була стримано нейтральною», - каже Ірина Ванникова, прес-секретар Ющенка.

А у Донецьку Віктора Януковича помістили на ікону ще 10 років тому.

Ікона у вигляді символу Донбасу - терикона - писалася на честь двотисячоліття від Різдва Христового. І крім біблійних персонажів, на ній зображені люди, якими пишається місто: шахтарі, металурги, лікарі. Поруч з Богородицею - два нардепи-регіонали. Ліворуч - Володимир Рибак, праворуч - Віктор Янукович, які на той час були відповідно мером Донецька і губернатором Донецької області.

«З одного боку, це неправильно, він же не святий, а з іншого, - він же віруюча людина, - розмірковує донеччанка Людмила Петрівна.

Сам Янукович ніяк не коментував історію з появою свого портрета на іконі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Fantom Показати IP 15 Листопада 2010 14:37
Маразм крєпчал....
Олександр Показати IP 15 Листопада 2010 14:39
Зрозуміло що ці "ікони" написані не православними людьми, оскільки в центрі зображений зрадник православноко народу Філарет. Нажаль не знаю інших в лице, але це напевно ГрекоКатолики Протестанти щеб ХАРІКРІШНУ намалював.
Alisa до Олександр Показати IP 19 Листопада 2010 00:31
А греко-католики і Протестанти - це і є православні!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! в них просто підпорядковування інше! Раджу перед тим як щось писати про це почитати! Взагаліто це і школяр знає! А те що депутатів зобразили на іконах це повний маразм!
Олександр Показати IP 15 Листопада 2010 14:49
Булоб дуже цікаво побачити весь список зображених.
576 Показати IP 15 Листопада 2010 20:02
Олександр:"це напевно ГрекоКатолики Протестанти" Ти хоть знаєш як виглядають Греко-католицькі ікони,спочатку поцікався,а потім роби висновки,ти напевно і Філарета в лице не знаєш!
Олександр Показати IP 16 Листопада 2010 09:25
576. Що за ім'я таке? Накшталт три рази по 6 в сумі тежеж саме? А на малюнку дійсно зображені ГрекоКатолики і малюнок намальований у 2000 році ще тоді почали задницю підлизувати.
Alisa Показати IP 19 Листопада 2010 00:25
Це вже НЕПОДОБСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Петро - до Alisa Показати IP 17 Серпня 2017 14:07
Ющенко безумовно велика людина - патріот. Його зїли чужинці злодії, масонськими технологіями деморалізації, щоб ні один українець не був призедентом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus