USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ICQ можуть продати за 300 мільйонів доларів

19 Листопада 2009 18:44
Компанія AOL почала позбуватися непрофільних активів, серед яких числиться ICQ, а також соціальна мережа Bebo. Компанія вже найняла консультантів з цього питання.
Корпорація AOL найняла два інвестиційні банки, Morgan Stanley і Allen & Co., для продажу підрозділу, що займається розробкою інтернет-мессенджера ICQ. Про це пише блог All Things Digital.
Справи в AOL останнім часом йдуть не дуже добре, компанія страждає від великих витрат, тож позбавлення від «зайвих» активів, що не приносять користі, – логічний крок. Тим більше, якщо врахувати, що цей сервіс з кожним днем втрачає популярність по всьому світу.
До ICQ вже виявили інтерес дві крупні компанії за межами Сполучених Штатів. Сама AOL оцінює ICQ, який для неї є непрофільним активом, у 300 мільйонів доларів. У 1998 році вона придбала ICQ за 287 мільйонів доларів, а потім вклала ще 125 мільйонів.
Місячна аудиторія ICQ оцінюється в 40-50 мільйонів активних користувачів. ICQ є найпоширенішим мессенджером у Росії, в Україні, в Ізраїлі, Німеччині і декількох інших країнах. У США ICQ сильно програє мессенджерам Microsoft, Yahoo! та Google.
У грудні AOL відокремиться від Time Warner. Їй треба буде провести реструктуризацію і скоротити витрати. Зокрема, йдеться про масові звільнення. Корпорація вже запустила програму з добровільного звільнення, яка, як очікується, охопить 2500 співробітників. Крім того, AOL розпродає непотрібні підрозділи – передбачається, що вона спробує позбавитися, наприклад, від соціальної мережі Bebo, купленої в 2008 році за 850 мільйонів доларів – пише Лента.Ру.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юка Показати IP 19 Листопада 2009 23:54
продадуть - не продадуть, я сподіваюся цей крок суттєво нічого не змінить і українські користувачі завжди будуть в онлайні :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus