USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Європейські туристи у Луцьку шукають свої «корені»

29 Липня 2013 14:35
Цьогоріч улітку зросла кількість туристів, які завітали до Луцька. Цікаво, що більшість відвідувачів Центру туристичної інформації – іноземці. Попри очікування, польських туристів у Луцьку порівняно небагато, інформує Волинський інформаційний портал.

«Простежується великий мікс із усіх країн Європи», - розповіла директор Центру туристичної інформації та послуг Олена Семенюк.
А ще вона відзначила, що до міста приїжджають росіяни та білоруси. Серед туристів – чимало громадян Литви, Німеччини, Латвії, Чехії, Голландії, Англії, а також представників із інших континентів – з Америки та Австралії
У повідомленні йдеться, що серед українських туристів до Луцька, переважно, приїжджають кияни.
«Це парадоксально! Тому що ми очікували, що буде багато людей з найближчих міст: зі Львова, Рівного, Тернополя. Але кияни все-таки або більше мандрують, або більше користуються Центром туристичної інформації», - відзначила Олена Семенюк. І уточнила, що насправді туристів більше, ніж «говорить» статистика. Бо не всі вони користуються послугами Центру.
Зі слів Олени Семенюк, виокремлюють ще одну категорію туристів – візитери з Польщі, які шукають своє коріння. «Хоча працівники Центру туристичної інформації та послуг не історики чи краєзнавці, але вони володіють достатніми знаннями, щоб надати певну допомогу відвідувачам або скерувати їх до потрібних людей», - запевнила пані Семенюк.
Популярні серед туристів і сувеніри, котрі продаються у Центрі. Більшість купує дешеві сувеніри з символікою міста: ручки, магніти, рідше - футболки. Особливо серед іноземців популярністю користуються дизайнерські листівки. Постійний попит на книги, зокрема, подарункові видання, та карти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus