USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вечір європейських шлягерів: у Луцьку здійснили подорож до романтичних куточків світу

14 Травня 2019 21:36
Студенти суспільно-політичного клубу «Всесвіт» Луцького педагогічного коледжу спільно з викладачами та працівниками бібліотеки імені Олени Пчілки взяли участь у святкуваннях днів Європи у Луцьку.

Керівник клубу, викладач Анатолій Кравець каже, що сьогодні вирішили провести саме акустичну годину, яка присвячена світовим хітам. Шлягери Тото Кутуніо, Джеймса Ласта, Мирослава Скорика, Консуело Веласкеса, Юбера Жиро та багатьох інших лунали у виконанні викладачів Луцького педагогічного коледжу Михайла Дудая та Павла Бовканюка.

«Наша молодь – європейська. Вона вимагає більше інформації, самостійності, креативу та дії. Тому наше завдання як педагогів – дати молодим людям не лише знання в аудиторії, а й розвивати вміння студентів реагувати на виклики сьогодення. Сьогоднішня акустична година – це спосіб прививати естетичні симпатії до європейських хітів усіх часів і народів, до безсмертної класики. Тому сьогодні наші діти й усі присутні мріяли під небом Парижа, піддавалися запальним ритмам акордеону і насолоджувалися магічним звучанням пан-флейти», – розповідає Анатолій Кравець.
Та додає, ще XV столітті на з’їзді монархів з нагоди коронування князя Вітовта, Луцьк визнали європейським містом, а тому ми зобов’язані бути європейцями й у культурному напрямку теж.

Серед учасників заходу й студентка Катерина Фрончко, яка каже, що молоді треба більше дізнаватися про Європу.

«Приємно, що мала змогу сьогодні долучитися до заходів з нагоди відзначення дня Європи. Я вважаю, що проживаючи в європейському місті, ми маємо більше дізнаватися про Європу загалом, про історію, культуру, аби краще розуміти своїх сусідів і наше місце серед них. Тут звучала музика відомих європейських співаків та музикантів, як виявилося були ті, кого я навіть і не знала, для мене це було пізнавально. Окремі музичні твори так надихали, що хотілося самій відвідати теплі пляжі Італії або поринути у колорит Венеції», – каже Катерина.
Студентка Наталія Гергель вважає, що Європа – це культурний та цивілізаційний шлях, напрямок, у якому нам потрібно рухатися, де поєднано багато свобод і водночас відповідальностей, є багато можливостей, є її соціальна толерантність та чуйність.

«Як на мене є багато того, чому варто було б повчитися. Для прикладу, здебільшого в Україні у 16 років ми ще дуже залежні від батьків, а в розвиненіших країнах у 16 років ти вже повністю самостійний: можеш працювати та утримувати себе, або здобувати фах, навчатись і мати гідну стипендію. Це дає можливість самореалізуватися. А це, в першу чергу, творчі можливості. Я вважаю, що аби бути прогресивною європейською державою нарівні з іншими розвиненими країнами, молодь повинна активно діяти: кожен на своєму місці повинен робити максимум: бути професіоналом аби змінювати країну на краще, будувати міцну незалежну Україну», – наголошує дівчина.

Нагадаємо, що у Луцьку основні заходи, присвячені Дню Європи будуть відбуватися вже у цю суботу, 18 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus