USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Інтернету не вистачає адрес

21 Травня 2010 12:36
Менш ніж через півтора року настане момент, коли, за деякими оцінками, більше не залишиться мережевих адрес, які присвоюються в Інтернеті. Компаніям варто переходити на новий протокол.

Про це пише Gazeta.ua.

Згідно з прогнозами, 9 вересня 2011-го буде розподілений останній блок мережевих адрес. Експерти вказують, що приблизно через рік після цієї дати буде вичерпано весь адресний простір в інтернеті.

Кожен комп’ютер з виходом в мережу повинен мати свою унікальну IP-адресу. Зараз вводиться нова схема адресації, проте багато країн і компаній переходять на неї повільно і неохоче.

Вся мережа інтернету побудована на основі четвертої версії інтернет-протоколу (IPv4), яка має теоретичну межу в чотири мільярди адрес. Наступна версія цього протоколу - IPv6 - має потенціал вже в кілька трильйонів адрес.

У 1970-ті роки, коли закладалися основи інтернету, чотири мільярди можливих адрес здавалися достатніми. Однак зараз інтернет швидко наближається до теоретичної межі, зумовленої застарілим протоколом.

Бурхливе зростання Інтернету призвело до того, що зараз невикористаними залишилися приблизно 300 мільйонів адрес, які будуть розібрані приблизно до квітня 2012 року.

«Звичайно, прогноз майбутнього вичерпання адрес трохи схожий на гадання на кавовій гущі», - говорить директор компанії Ripe NCC, яка розподіляє інтернет-адреси в Європі, Аксель Павлик.

«Десять років тому ми думали, що це відбудеться в далекому майбутньому. Але тепер у нас у всіх завелися айфони і це майбутнє перетворилося на теперішнє», - пояснює він.

Як вказує Саймон МакКалло, директор компанії Nominet, яка займається управлінням адресами в домені .uk. компаніям, які хочуть уникнути браку адрес, слід уже зараз терміново переходити на протокол IPv6, який дає масу переваг у швидкості і функціональності доступу до інтернету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus