USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

iPhone може перетворитися на дорогу і непотрібну іграшку

14 Липня 2010 17:56
Український державний центр радіочастот застерігає українців від купівлі телефонів марки iPhone, які не сертифіковані в Україні.

Про це пишуть «Подробиці»

iPhone на сьогоднішній день не може бути ввезений на територію України та реалізований через торговельну мережу згідно із законодавством. При підключенні до мереж українських операторів цей телефон буде внесено до так званого «сірого» списку і згодом може бути назавжди відключений, перетворившись на дорогу і марну іграшку, застерігає центр радіочастот.

Без проблем можуть працювати в Україні тільки ті iPhone, які були ввезені громадянами з-за кордону або отримані ними в міжнародних поштових відправленнях для власних потреб.

Держпідприємство підкреслює, що таким чином можна ввезти два телефони. Крім цього, апарати повинні бути зареєстровані в узагальненій базі даних кодів IMEI мобільних терміналів, які веде Український державний центр радіочастот.

13 червня набрав чинності Закон, який передбачає додаткові повноваження для Державної інспекції зв'язку з проведення перевірок суб'єктів господарювання, зокрема, дотримання ними умов реалізації засобів зв'язку. Суб'єкти господарювання, згідно з пунктом 1.6. Порядку реалізації в Україні радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, затверджених рішенням Національної комісії з питань регулювання зв'язку України, мають право здійснювати реалізацію тільки тих радіоелектронних та випромінювальних пристроїв, які відповідають встановленим законодавством умовам їх застосування в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus