USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Картини малюють на асфальті. ФОТО

2 Липня 2012 17:40
Обʼємні малюнки на асфальті ‒ це особливий напрямок стріт-арту, заснований на перспективі і обмані зору.
Таку картину ‒ анаморфоз ‒ можна побачити лише з певної точки, тільки з неї навмисно викривлене зображення приймає правильний вигляд, ‒ пише «Українська правда. Життя» з посиланням на Adme.ru.
Історично перша графіка на асфальті зʼявилася в Італії в XIV столітті, тоді художники-самоучки кочували з міста в місто, розважаючи народ зображеннями різних релігійних сюжетів прямо на середньовічних площах.

Сьогодні техніку створення тривимірних і одночасно пласких зображень на основі спотворення і перспективи широко використовують також і в рекламних цілях.

Пропонуємо переглянути добірку найбільш відомих всьому світу художників, що працюють в цьому жанрі.

44-річний Едгар Мюллер (Edgar Mueller) народився і живе в Німеччині. У 25 Едгар зрозумів, що хоче повністю присвятити своє життя стріт-арту. З тих пір ілюзорні малюнки на асфальті ‒ це для художника і хобі, і професія, і спосіб заробляння на життя.

Едгар Мюллер малює свої 3D малюнки олійною і аерозольною фарбою. Площа його картин може досягати 400 метрів квадратних (практично площа баскетбольного майданчика).

Створення одного шедевра 3D-мистецтва триває у художника в середньому 5 днів.

Едуардо Ролер (Eduardor Relero) ‒ аргентинський художник, що тимчасово проживає в Іспанії ‒ створює фотореалістичні картини на вулицях міста.

На відміну від малюнків Едгара Мюллера або Джуліана Бівера роботи іспанського колеги несуть велике соціальне та політичне навантаження.

Кожен малюнок художника наповнений змістом, сатирою, критикою або філософським підтекстом, який змушує затримати погляд на картині і замислитися.

Британський вуличний художник Джуліан Бівер (Julian Beever) ‒ відомий живописець крейдою по асфальту і найпопулярніший з усіх художників цього жанру.

За 20 років творчості його не раз залучали і до реклами найрізноманітніших брендів.

Манфред Стадер (Manfred Stader) вперше випробував асфальтний живопис на початку 80-х років під час навчання в знаменитій Школі мистецтв Штеделя у Франкфурті.

У 1985 році він вже був визнаним майстром цього рідкісного жанру.

Манфред Стадер малює оптичні ілюзії на тротуарах і стінах будинків.

Курт Веннер (Kurt Wenner) ‒ майстерний художник крейдою на асфальті і бруківці. Він починав свою карʼєру в Римі в 1982 році, куди вирушив, кинувши роботу в NASA, вивчати мистецтво.

Про роботу Курта Веннера в Європі в 1987 році National Geographic зняв фільм «Masterpieces in Chalk» (Шедеври крейдою).

Крім малюнків на асфальті Веннер також створював олійні картини, монументальний живопис, скульптури і займався архітектурою по державних і приватних замовленнях.

Фото з сайту Українська правда. Життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus