USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Хресний хід до Почаєва: до поляків приєднались ратнівчани. ФОТО

30 Липня 2013 07:00
Чотири десятки православних паломників з Польщі, які йшли на прощу до Почаєва, взяли участь у святкуванні 1025- річчя Хрещення Київської Русі у Ратному.

Про це повідомляє Вісник+К.

За словами однієї із польських прочанок, вони вже шостий день у дорозі до святині.

«Раніше ми приїжджали автобусами. А це вперше після війни йдемо пішки, відроджуємо довоєнну традицію пішої ходи до Почаєва.

Думаємо, що дійдемо до цієї православної святині 4 серпня. По білоруській землі разом з нами йшли білоруси, від кордону до кордону.

Продовження нашої ходи буде разом з вами, українцями. А серед наших паломників, частина православних, коріння яких тут, на Україні», - зазначила панянка.

Помолившись біля пам’ятного знаку, встановленого на честь 2000-ліття Різдва Христового, поляки та ратнівчани разом пішли до Почаєва.

Опікується гостями в Україні владика Володимир-Волинський та Ковельський Володимир. Він попросив голів районних адміністрацій Волині, територією яких будуть проходити паломники, сприяти їх безперешкодному пересуванню. Це – Ратнівський, Старовижівський, Ковельський, Володимир-Волинський, Горохівський та Іваничівський райони.

До паломників, які вирушили до Почаєва з Польщі та Ратнівщини, а разом з священниками це 170 чоловік, долучаться православні з інших районів області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus