USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Хто виступатиме на фестивалі Stare Misto у Львові. ФОТО. ВІДЕО

17 Травня 2013 09:04
Грандіозний міжнародний фестиваль Stare Misto відбудеться у Львові у другі вихідні червня, 8 та 9.

Опісля перерви в 2012 році фестиваль Stare Misto повертається із новими силами, з новими артистами, з новими враженнями! Уперше фестиваль Stare Misto триватиме 2 дні – 8 і 9 червня. Глядачі львівського стадіону «Україна» зможуть побачити групи з України, Білорусі, Росії, Німеччини, Іспанії-Аргентини, Сербії, Фінляндії, Великобританії.

Stare Misto 2013 порадує меломанів найпотужнішим фестивальним складом і 18 годинами найякіснішої музики. Уже відомі майже всі учасники фестивалю, це ДДТ, Goran Bregovic, IAMX, The Subways, Leningrad Cowboys, Che Sudaka, Feedlers Green, Ляпіс Трубецкой, а також декілька груп, назви яких організатори фестивалю зберігають в таємниці. І потрібно пам'ятати про те, що місто проведення фестивалю Stare Misto 2013, Львів - це туристична перлина і одне з красивих міст Європи.

Учасники фестивалю 2013:

ДДТ (Росія)

Легендарна рок-група на чолі з одним із найхаризматичніших музикантів пострадянського простору Юрієм Шевчуком уперше гратимуть на фестивалі Stare Misto. ДДТ – унікальний колектив, який вже більше тридцяти років знаходиться в авангарді російськомовної рок-музики, з кожним своїм альбомом завищуючи планку якості музичного матеріалу, знаходячи нових шанувальників, одночасно вмудряючись не розгубити вірних друзів по духу у довгій і тернистій творчій дорозі.

Їх завжди цінували за тверду і принципову позицію, за їх наполегливість у донесенні її до слухачів, за новаторство і непохитність. Після виходу альбому «Інакше» в кінці 2011 року, група переживає другу молодість. Як-ніби й не було за спиною успішної долі-кар'єри, двадцяти студійних альбомів, всенародного визнання, поклоніння, цитування і оспівування. У новій концертній програмі музиканти ДДТ зробили черговий прорив у звучанні та сценічній постановці.

Як каже сам Шевчук, ДДТ - це не група, це - оркестр зі своїм неповторним рок-н-рольним звучанням і неймовірною енергетикою.

Goran Bregovic (Сербія)

Геніальний сербський музикант і композитор, що всесвітньо прославився як автор музики до фільмів, а також один з найвідоміших пропагандистів балканської музики, зі своїм галасливим оркестром Wedding and Funeral Orchestra удруге відвідає фестиваль Stare Misto.

Музика Горана Бреговіча несе в собі боснійські, сербські і циганські теми і об'єднує в собі звуки циганського духового оркестру з традиційною болгарською поліфонією, танго, а також сучасну поп-музику з електрогітарами, і яскраво вираженою перкуссией. Вважає себе югославом, аргументуючи це тим, що його батько хорватського походження, мати сербського, а дружина — мусульманка.

Міжнародний успіх прийшов до Бреговіча завдяки фільмам з його музикою, в першу чергу фільмам Еміра Кустуріци («Час циганів», «мрія (за участю Iggy Рор) Арізони», «Андерграунд»). Наступний проект, музика до фільму Патріса Шеро «Королева Марго», знов мав величезний успіх.

Концертна програма Горана Бреговіча на фестивалі Stare Misto складатиметься з самих кращих пісень маестро, а також можна буде почути декілька нових пісень, із завершальної частини останнього подвійного альбому «Alcohol», який вийшов в 2012 році і називається «Champaigne for Gypsies».

IAMX (Великобританія-Німеччина)

Британо-німецька група IAMX може сміливо вважати концертний майданчик фестивалю Stare Misto своїм домашнім. Вони втретє будуть підривати своєю містичною енергетикою гостей фестивалю Stare Misto. Українська публіка дуже тепло відноситься до творчості Кріса Корнера і компанії, і всі концерти IAMX в Україні незмінно відбуваються при величезному скупченні шанувальників цього колективу.

Незвичайний зовнішній вигляд учасників групи, приголомшливо красивий відеоряд, неймовірна концертна енергетика – це все складові успіху гурту. 22 березня 2013 року в IAMX вийшов новий альбом «The Unified Fiel», пісні з якого вперше українські залицяльники групи почують саме на фестивалі Stare Misto.

The Subways (Великобританія)

Рок-н-рольний гімн «Rock & Roll Queen» від британців The Subways – це приклад справжнього рок-божевілля і саме та пісня, яка вмить ввела ще дуже молоду групу в Зал Слави Рок-н-ролу! The Subways грають інді-рок і наразі мають за плечима 3 повноцінних альбоми, величезну армію фанатів у всіх куточках земної кулі і безліч живих виступів на найгучніших музичних фестивалях, таких як Glastonbury, Rock Im Park, Lollapalooza, Rock Am Ring тощо.

І ось тепер, до величезної радості українських любителів актуального року, британці добралися і до України, і можна не мати жодного сумніву, що їх виступ у рамках фесту Stare Misto змусить весь стадіон в одному пориві відриватися і підспівувати найвідоміші хіти команди!

Che Sudaka (Аргентина-Колумбія-Іспанія)

Жанр, у якому грають латинські музиканти у гурті Che Sudaka називається «Mestizaje music», він поєднує у собі традиційні стилі Південної Америки і Іспанії з додаванням реггі, ска, панку, хіп-хопу. У 2012 році Che Sudaka виповнилося 10 років з дня «народження». Вони вже встигли дати більше тисячі і відвідали зі своїм шоу 23 країни.

А хто б міг подумати y 2002 році, що ці аргентинські і колумбійські музиканти, що зійшли без документів в середземноморському порту Барселони, стануть відомими? Але наполеглива праця, відмінний музичний матеріал і віра в себе допомогли групі досягти світового визнання і займатися улюбленою справою. Che Sudaka мають репутацію однієї з найпотужніших і божевільних живих гуртів у світі.

Fiddler’s Green (Німеччина)

Fiddler’s Green — німецька рок-група. Працює в стилі, який вони самі називають Irish Independent Speed Folk, — химерній суміші рок- і панк-рок музики і традиційних народних ірландських мелодій (Celtic Folk). Останнім часом, у власному матеріалі група все далі відсувається від фольку, і починає переважати вплив готичної рок-музики. У 2010 році група відсвяткувала 20-ліття. За плечима вони мають 14 альбомів і 3 ДВД.

Leningrad Cowboys (Фінляндія)

Одні з найексцентричнінших і незвичайних музикантів, культова фінська група з багатою історією. Leningrad Cowboys – це чотири золоті альбоми, гучні суспільно-культурні акції, фантасмагоричний глем-імідж: півметрові лаковані рокабільні «коки» і не менш довгі гострі носки черевиків, чорні окуляри, строгі костюми з орденськими планками, плюс фантастичної форми квітчасті гітари. Першим часом група мала назву Sleepy Sleepers, в її репетуар входили кавер-версії пісень західних рок-груп, а також аранжування російських народних пісень.

Вони виступали з Ансамблем пісні і танцю Червоної Армії на «Total Balalaika Show», прем'єра якого зібрала в Хельсінкі більше 70 тисяч глядачів. Вони шокували глядачів церемонії MTV Music Awards своїм виступом з класичним оркестром. Вони – сучасні музичні «фріки» і ексцентрики, їх живі виступи прекрасно ілюструють собою, яким має бути справжній драйвовий концерт!

Ляпис Трубецкой (Білорусь)

Ляпіс Трубецкой – це головний, а може бути, і єдиний предмет білоруського музичного експорту. Найвідоміша рок-група Білорусі дає концерти у всій російськомовній ойкумені – від Риги до Новосибірська, від Москви до Тбілісі, і незмінно збирає аншлаги. При цьому у себе на батьківщині група Ляпіс Трубецкой не виступала вже майже 3 роки – концерти групи, а також згадки про неї в теле- і радіоефірі, знаходяться під негласною забороною влади.

На початку нульових Ляпіс Трубецкой вважався, швидше, поп-командою - але у 2007 році в свідомості її лідера трапилась революція. Сергій Міхалок переглянув свої погляди на життя, радикально змінився сам (навіть зовні, кинувши вживати алкоголь, зайнявся спортом і схуднув на 30 кілограмів) і до невпізнання змінив творчість своєї групи: тепер Ляпіс знаходиться в авангарді долі-альтернативи. 1 травня 2012 року вийшов останній на сьогодні альбом групи – «Рабкор», і в блогосфері його відразу ж охрестили «саундтреком до революції».

Archive (Великобританія)

Archive — музична група з Лондона, що існує з 1994 року і поєднує у своїй творчості елементи таких музичних жанрів як тріп-хоп, прогресивний рок і альтернативний рок. За свою 18-тирічну історію група завоювала велику популярність європейських слухачів, і має в своєму музичному багажі 9 альбомів, останній з яких «With Us Until You’re Dead» вийшов у 2012 році.

Альбом групи 2006 року «Lights» отримав високі оцінки критиків Франції, Швейцарії, Польщі, Греції. У цьому ж році з програмою «Lights Tour» Archive проїхали по всіх масштабних європейських фестивалях, де мали великий успіх. Найуспішніша пластинка групи «Controlling Crowds I-III» побачила світ у 2009 році. Цей лонгплей зайняв перше місце у Франції і Греції, друге в Швейцарії і п'яте у Люксембурзі.

Kaiser Chiefs

Kaiser Chiefs – англійська інді-рок група з міста Лідс. Вони сталі відомі в 2004 році завдяки своєму вибуховому синглу «Oh My God». У лютому 2005 року вони грають на NME Awards Tour і видають дебютний альбом «Employment», який піднявся у британському чарті UK Album Chart на друге місце. «Employment» стає альбомом року і отримує винагороди на NME Awards і Ivor Novello Awards.
У 2006 році Kaiser Chiefs отримує 3 винагороди на щорічній церемонії вручення музичних винагород Великобританії - авторитетною Brit Awards.

Другий альбом «Yours Truly, Angry Mob», випущений в 2007 році стає ще успішнішим, і досягає 1ой строчки серед альбомів Британії. Пісня «Ruby» стає найуспішнішим британським і європейським радіо-хітом 2007 років, а в британському чарте UK Singles Chart досягає 1-ого місця!

Зараз Kaiser Chiefs мають у своєму активі чотири альбоми і працюють над новим в перервах між виступами. У 2012 році група відіграла своє шоу на одному з наймасштабніших світових фестивалів Coachella, а також виступала на закритті ХХХ Олімпійських Ігор в Лондоні з кавером пісні The Who «Pinball Wizard».

У 2013 році група стане хедлайнером на найкрупніших світових фестивалях, таких як Lollapalooza в Бразилії і Чилі, Benicassim в Іспанії, Open Air Festival у Франції, Super Bock Rock Festival в Португалії, а також на фестивалях в Німеччині, Австрії, Румунії, Швейцарії, Бельгії, Австрії, Польщі, Словаччині і багатьох інших країнах.

Також учасниками фестивалю стане два гурти, які наберуть найбільше лайків у голосування.

Вартість квитків становить:
1 фан-зона на 2 дні = 300 гривень
1 фан-зона на 1 день = 160 гривень
2 фан-зона на 1 день = 90 гривень
Квитки у другу фан-зону на два дні не продають.






















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus