USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

ЗМІ: на саміті з Ердоганом у Львові одним з питань є переговори Путіна і Зеленського

18 Серпня 2022 13:44
Сьогодні у Львові відбудеться саміт, на якому президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зустрінеться з українським лідером Володимиром Зеленським та Генсеком ООН Антоніу Гутеррешем. Одне з основних питань зустрічі, як зазначає газета Yeni Şafak, – «звести разом путіна та Зеленського», на тлі того, як Ердоган від початку війни 24 лютого докладає зусиль, щоб посадити лідерів рф та України за стіл переговорів.

Про це повідомляє УНН.

Турецька газета називає візит Ердогана до України важливим, і вказує, що турецький президент має важливі задачі. Президент Ердоган шукав способи організувати преговори лідерів росії та України, приймавши їх у Туреччині, з 24 лютого, коли почалася війна, відзначає видання.

«Передбачається, що до порядку денного Ердогана увійде тема переговорів на рівні лідерів із бажанням продовжити переговори», – повідомляє газета.

Зерновий коридор також займе особливе місце у переговорах під час візиту Ердогана. «Очікується, що лідерами буде розглянуто роботу зернового коридору, який почав функціонувати з 1 серпня, за погодженням сторін», – йдеться у повідомленні.

«Україна, яка завдяки Туреччині та ООН може постачати у світ понад 20 млн тонн зерна зі своїх складів, звернулася до Анкари з проханням розширити зерновий коридор для забезпечення постачання заліза. Думка Туреччини щодо цієї пропозиції буде повідомлена з перших рук – президентом Ердоганом», – пише газета.

При цьому телеканал NTV зауважує, що дві теми на порядку денному – це кроки, які необхідно зробити для збільшення функціональності зернового коридору та вирішення війни дипломатичними засобами.

«Серед питань, які, як очікується, обговорюватимуться на зустрічі – посередництво Туреччини в обміні полоненими між росією та Україною», – зазначає телеканал.

«Повернення до Туреччини двох літаків A440M ВПС Туреччини, які до війни знаходилися в Україні і залишилися там, є однією з тем», що мають обговорюватися теж, вказує телеканал.

Також Yeni Şafak вказує, що «у війні, що розпочалася 24 лютого, росія значною мірою зруйнувала інфраструктуру України». І що хоча Україна «розраховує на підтримку міжнародного співтовариства у цьому питанні, очікується, що вона запросить допомогу щодо цього у президента Ердогана». «З іншого боку, турецькі компанії хочуть взяти активну участь у відновленні України», – відзначає видання.

Газета зазначає також, що минулого місяця у Стамбулі відбулися дві зустрічі, на яких обговорювалися інвестиції в оборону, енергетику, будівництво та інфраструктуру та зерно.

Додамо, президент Туреччини Ердоган вирушив до України 18 серпня вранці, Генсек ООН Гуттереш прибув до міста 17 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus